flickrum.jpg
Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Så skapar du ett riktigt prinsessrum

En barnkammare bör inredas så att barnet uppmuntras att bli självständigt. Det gör du enklast genom att planera hyllor och skåp så att barnet själv kommer åt de leksaker och kläder som används mest. Men det är förstås också viktigt att ditt barn trivs i sitt rum och att det inbjuder till aktivitet. Så varför inte göra om flickrummet till ett äkta prinsesslott?

Från sovrum till prinsessrum

Börja med väggarna. Om du inte vill måla hela rummet rosa kan du satsa på vita väggar. Då blir rummet som ett tomt ark som du sedan kan fylla med färgglada inredningsdetaljer.

Den viktigaste detaljen i ett prinsessrum är självklart himmelssängen. Och att göra en själv är inte alls särskilt svårt. Det enda du behöver är ett tunt tyg, ett vitt snöre och några små krokar att fästa tyget med i taket. För att skapa en svävande känsla ska avståndet mellan taket och sänghimlen vara cirka 50 centimeter. Prova dig fram och se vad du tycker blir finast.

Alla prinsessor tycker om att få besök och sängen kan enkelt göras om till en soffa med några stora kuddar.

Fina detaljer till prinsessrummet

Vad är ett prinsessrum utan inredningsdetaljer? En lampa i taket med kristaller som ser ut som glittrande diamanter och en mjuk, rosa matta ger både prinsesskänsla och sätter färg på rummet.

Alla måste veta var husets prinsessa bor, så en fin skylt på dörren blir pricken över i:et. Den kan ni göra tillsammans i pysselhörnan. Gör skylten i samma stil som resten av rummet så att det blir en röd tråd...

Förvaring för flickrummet

Små prinsessor får förstås många besök och då får det inte vara rörigt i slottet. Det löser du enkelt med söta förvaringslösningar som knallrosa förvaringsboxar, pärlbeströdda galgar, hyllor och skåp med diamantdekorationer osv.

Fler inredningstips för prinsessrummet

  • Om du vill slippa måla om rummet om några år, välj färger på väggar och golv som din lilla prinsessa kan växa med. Det är betydligt mindre jobb att byta ut gardiner, möbler och mattor än att måla om.

  • Är barnet tillräckligt gammalt kan du låta din prinsessa vara med och bestämma hur det nya rummet ska se ut.

  • Sätt upp en rullgardin i fönstret, särskilt om fönstret är vänt åt öster och det är morgonsol. Både små och stora sover bättre i ett mörkt rum.

Här hittar du inredningstips för pojkrummet.

Finansiera renoveringen av flickrummet

En liten prinsessa kan vara både envis och krävande, och om sparkontot inte räcker till för att göra iordning drömrummet just nu, kan ett privatlån från re:member vara en lösning.

Hos re:member kan du låna upp till 500 000 kronor utan säkerhet, med en återbetalningstid på upp till 15 år. Att ansöka tar inte mer än några minuter och du får svar direkt.

Om lånet blir beviljat och du signerar låneavtalet med BankID eller Mobilt BankID kan utbetalningen av lånet ofta ske inom bara några dagar.

Ansök om ett privatlån från re:member här.

re:member privatlån: Baserat på ett lån om 100 000 kr återbetalat under 5 år, nominell ränta 7,95%, uppläggningsavgift 395 kr betalar du 2 033 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är 8,43 % och totalt belopp att betala är 121 995 kr. Kreditgivare: Entercard Group AB (org. nr. 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen. För fullständiga villkor klicka här.