renovera-badrummet-privatlan-01.jpg
Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Så kan du renovera badrummet själv

Planerar du att renovera badrum själv? Det kan minska dina kostnader, men det innebär också risker. Vad kan du egentligen göra själv och vad bör du lämna åt proffsen?

Att renovera badrum är inte bara något av det största, utan också något av det dyraste du kan göra i hemmet. God planering är därför grundläggande, speciellt om du själv vill bidra i arbetet.

För även om du i princip kan renovera det mesta på egen hand i huset eller i lägenheten, finns det ett antal saker du bör vara medveten om när det kommer till att renovera badrum själv. re:member ger dig en introduktion gällande vad du kan göra själv och vad du bör överlåta till hantverkare.

Renovera badrum själv

Kostnad, tid, arbetsmängd och vad du kan göra själv beror på hur omfattande renoveringen av badrummet är. Planerar du en totalrenovering bör du anlita hjälp. Är du händig och praktiskt lagd finns det fortfarande mycket du kan göra på egen hand – se då till att säkra badrummet från fukt och mögel i förväg. Byta inredning och enkelt ytarbete kan du själv fixa, men försäkra dig om att underlaget är i gott skick.

När det kommer till ytarbete som färg, kakel, fog, silikon kräver ingen yrkeskunskap. Som amatör kan du ändå göra misstag, så konsultera väl med återförsäljare och branschfolk så att du köper in rätt material. Kakel och färg måste tillexempel tåla vatten. Renoverar du ett litet badrum finns det också många bra platsbesparande lösningar.

Du kan riva badrummet själv

Om ditt badrum kräver en större ombyggnad eller om du ska renovera eller fräscha upp ett gammalt badrum är det bra att känna till att du kan göra större delen av rivningsarbetet själv – så länge du har haft en inspektion innan från en yrkesman och vet vad du kan riva. Resten bör du lämna åt proffsen.

Undgå att få problem senare

Var på den säkra sidan och ta hjälp av hantverkare med våtrumscertifikat för att ta hand om större arbeten såsom tätskikt och golvbrunn. På så sätt säkrar du dig från att slippa få problem med med fukt och läckage senare.

Saknar du finansering för att renovera badrummet?

Med re:member privatlån kan du låna från 10 000 kr upp till 500 000 kr. Du väljer själv om du vill låna för att renovera om hela badrummet eller bara för att fixa några småsaker. Använd vår lånekalkyl för att se hur mycket det kostar att låna eller ansök om ett privatlån idag och se hur mycket du kan beviljas.

Klicka här för att ansöka om privatlån.

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 6,35 % - 21,35 % (2023-05-30). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 220 000 kr återbetalat under 12 år, nominell ränta 9,85%, uppläggningsavgift 395 kr betalar du 2 615 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är 10,35 % och totalt belopp att betala är 376 536 kr. För fullständiga villkor klicka här.