renovera-badrum.jpg
Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Stor guide - Renovera badrummet

När det kommer till badrumsrenovering är det många som gärna vill göra om men som inte riktigt vågar. Det finns goda skäl till att vara försiktig. Att renovera badrummet på ett felaktigt sätt kan resultera i läckage eller mögel. Men det finns faktiskt badrumsrenoveringar som du själv kan utföra, utan att för den delen vara ett proffs eller snickare.

Det är roligt att få ändra om i badrummet, särskilt om du gillar inredning. Kanske vill du förändra vissa delar för att förbättra, förenkla eller laga något. Eller så kanske du vill renovera mest för att snygga till. Oavsett vad du vill göra så kan vi hjälpa dig med din badrumsrenovering med några enkla tips på saker du kan göra helt själv.

För att förändra och inreda på ett nytt sätt kan du enkelt utföra badrumsrenoveringen genom att måla direkt på kaklet. Att byta färg och mönster i badrummet är ett enkelt och effektivt sätt om du snabbt vill skapa stor förändring. För att få bäst resultat när du ska måla på kaklet gäller det att du noggrant rengör kakelplattorna. Tvätta ordentligt för att få bort smuts och fett, då kommer färgen sitta bättre och bli jämnare. Efter tvätten kan du vid behov spackla bort hål, gör detta med en spackel som är till för just våtutrymmen. När förarbetet är färdigt kan du rolla på häftgrund, då kommer färgen sitta bättre. För att komma åt fogar och ojämnheter är det bäst att använda en mindre pensel. Svårare än så är det inte att måla om färgen på kaklet.

En annan sorts badrumsrenovering som du med fördel kan fixa själv är att sätta upp hyllor. För att sätta upp hyllor i badrummet behöver du göra hål. Eftersom det är mycket fukt i badrummet är det viktigt att du tätar hålen ordentligt. När du borrat i kaklet kan du fylla hålet med silikon, på så sätt tränger ingen väta in.

Betala badrumsrenoveringen med kreditkortet

Eftersom badrumsrenoveringen kan bli ganska dyr kan det vara bra att använda sig av ett kreditkort när du betalar. Fördelen med att handla med kreditkort är att du kan välja att delbetala beloppet. Dessutom har du upp till 8 veckors räntefri kredit. Läs mer om hur delbetalningen och den räntefria perioden fungerar hos oss. Här kan du även ansöka om kreditkort online.

Skapa en spa-liknande känsla i badrummet

En badrumsrenovering av det enklare slaget är att byta belysningen i badrummet. Stämningen och trevnaden sitter väldigt ofta i just belysningen. När du vill ta dig ett avkopplande bad är det väl trevligt om du kan dimma ljuset eller tända mysbelysningen? Du hittar praktiskt och stämningsfull belysning hos både Bauhaus och IKEA. Om du behöver ändra kontakten eller själva eluttaget är det alltid bäst att vända sig till en riktig elektriker eftersom det kan vara farligt. Ska du bara byta själva kåpan till lampan kan du dock fixa det själv.

Saknar du finansering för att renovera badrummet?

Med re:member privatlån kan du låna från 10 000 kr upp till 500 000 kr. Du väljer själv om du vill låna för att renovera om hela badrummet eller bara för att fixa några småsaker. Använd vår lånekalkyl för att se hur mycket det kostar att låna eller ansök om ett privatlån idag och se hur mycket du kan beviljas. Klicka här för att ansöka om lån. 

Lycka till med din badrumsrenovering!

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 6,35 % - 21,35 % (2023-05-30). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 220 000 kr återbetalat under 12 år, nominell ränta 9,85%, uppläggningsavgift 395 kr betalar du 2 615 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är 10,35 % och totalt belopp att betala är 376 536 kr. För fullständiga villkor klicka här.