guide-enkla-knep-renovera.jpg
Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Stor guide - Enkla knep för att förnya ditt hem

Det är roligt att förnya hemmet titt som tätt, men det är inte alltid möjligt att lägga stora pengar på att göra om. Det finns gott om tips och knep för att snabbt skapa förändring i hemmet, utan att lägga ut alltför mycket pengar.

Det bästa att börja med är att göra en plan för vad du vill göra om, eller åtminstone i vilket rum du vill börja. Kolla gärna igenom olika inspirationsbilder för olika rum för att få en aning om hur du vill ha det. Något som snabbt skapar förändring i hemmet är att byta färger. Detta kan du göra genom att köpa nya prydnadskuddar, filtar och mattor eller genom att måla om. Det finns både billiga och lite dyrare alternativ när det kommer till att måla om. Med vanlig väggfärg kan du komma undan relativt billigt, särskilt om du gör jobbet själv. Vill du däremot tapetsera kan det bli dyrare beroende på vilken tapet du vill ha.

Något som blivit trendigt den senaste tiden är att hänga upp gardiner längst en hel vägg. Detta är enkelt, skapar snabbt stor förändring och ger dessutom rummet en ombonad känsla. Det bästa med detta är såklart att du kan byta ut gardinerna ofta och på så sätt ändra om stilen totalt när du vill. Att hänga upp gardinlängder längst väggarna ger även en hotellkänsla och passar perfekt i exempelvis sovrummet. Du hittar billiga gardiner hos olika butiker och om du är lite händig kan du till och med sy egna. Tyger hittar du hos bland annat IKEA. Betala dina nya inredningsprodukter med ett av våra kreditkort så har du möjligheten att delbetala dina köp. Läs om våra olika kort och hitta ett som passar bäst för dig.

Om du vill förändra med hjälp av textiler är ett tips att kombinera och färgmatcha kuddar, mattor, överkast och gardiner. Om du matchar en accentfärg i tygerna kan du snabbt skapa en enhetlig känsla där man ser att du tänkt till.

Möblera och byt ut

Det kanske verkar simpelt, men faktum är att en ommöblering kan skapa en enorm förändring hemma. Dessutom är det gratis och enkelt att utföra. Testa att flytta sängen eller soffan och se hur det känns. Du kan även skapa "rum" i ett större rum genom att placera en möbelgrupp på en stor matta. Om du har mycket utrymme i hemmet kan det även bli riktigt snyggt att placera en rumsavdelare någonstans. En ombonad känsla kan du även få genom att möblera och inreda med växter. Kombinera mindre krukväxter med mer rejäla växter som står på golvet. Både textiler och växter har en förmåga att skapa en hemtrevlig och ombonad känsla. 

Har du gamla möbler eller prylar som du egentligen inte gillar? Gör dig av med allt på en gång eller förändra möblerna genom att måla om. Det är skönt att städa, rensa och förnya saker i hemmet, dessutom kan du förändra utseendet i hemmet på ett kostnadseffektivt sätt. Utan att renovera eller göra större inköp kan du skapa stora förändringar med det du redan har hemma.

Saknar du finansering för att förnya hemmet?

Med re:member privatlån kan du låna från 10 000 kr upp till 500 000 kr. Du väljer själv om du vill låna för att renovera om eller bara för att fixa några småsaker. Använd vår lånekalkyl för att se hur mycket det kostar att låna eller ansök om ett privatlån idag och se hur mycket du kan beviljas. Klicka här för att ansöka om lån. 

Lycka till!

re:member privatlån: Baserat på ett lån om 100 000 kr återbetalat under 5 år, nominell ränta 7,95%, uppläggningsavgift 395 kr betalar du 2 033 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är 8,43 % och totalt belopp att betala är 121 995 kr. Kreditgivare: Entercard Group AB (org. nr. 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen. För fullständiga villkor klicka här.