renovera-koket-billigt.jpg
Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Så här kan du renovera ditt kök billigt

Näst efter badrummet är köket det rum som är dyrast att renovera, men en bra köksrenovering behöver inte kosta en förmögenhet. Här är några tips på hur du kan renovera ditt kök billigt.

Priset för ett nytt, toppmodernt kök kan lätt hamna uppåt 200 000 - 250 000 kronor beroende på storleken. Men låt dig inte avskräckas. Genom att vara lite smart och göra det mesta av arbetet själv kan du skapa ditt drömkök även med en liten budget.

Gör en budget innan du sätter igång

Även om det kan vara svårt att veta vad kostnaden blir i slutändan är det smart att göra en budget, så att du har ett belopp att förhålla dig till. Här är våra bästa budgettips:

  • Tänk igenom vilket slags kök du vill ha och vad du egentligen behöver
  • Vilka delar av den befintliga köksinredningen kan/vill du behålla?
  • Hur mycket får det nya köket kosta?
  • Ha en buffert om någon del av budgeten spricker

Gör det mesta av arbetet själv

Du kan spara mycket pengar på att göra det mesta av arbetet själv och bara anlita hantverkare för det mest nödvändiga. Är du lite händig kan du göra allt ifrån att riva det gamla köket till att måla, sätta kakel och lägga golv.

Alla eljobb i köket, som att installera eluttag och belysning, bör utföras av en behörig elinstallatör. Dessutom rekommenderar vi att du anlitar en rörläggare för alla större VVS-jobb, som att flytta rör och avlopp etc.

Går du även i tankar om att renovera ditt badrum? Detta kan du göra själv när du ska renovera badrum.

Sätt färg på köket

Att måla väggar och snickerier kan göra underverk med vilket rum som helst. Det är lätt att göra själv och faktiskt rätt kul. Tänk på följande innan du börjar måla:

  • Börja med att skruva bort eldosorna från väggen. OBS! Bryt först strömmen med huvudströmbrytaren
  • Rengör alla ytor noga med målartvätt
  • Spackla och slipa alla hål och märken innan du grundmålar
  • Skydda alla ytor som inte ska målas med maskeringstejp
  • Välj grundfärg och färg av samma fabrikat, så att du är säker på att produkterna fungerar bra tillsammans, välj en täckfärg som är slitstark och tål vatten
  • Använd rätt verktyg – hör med din färghandlare vad du behöver

Tips: Ge rummet liv genom att måla detaljer som till exempel bordsben och knoppar i en annan färg.

Läs mer om hur du väljer olika färger till köket här.

Finansiera ditt nya kök

Oavsett om du väljer att göra en hel del själv för att renovera köket billigt, kan du behöva ekonomisk hjälp för att genomföra renoveringsprojektet. Hos re:member kan du låna upp till 500 000 kronor utan krav på säkerhet.

Vi behandlar din ansökan direkt och vanligtvis har du pengarna på ditt konto inom några dagar. Använd vår lånekalkyl för att se hur mycket du kan låna, och ansök om ett privatlån i dag.

Lycka till med ditt nya, billiga kök!

re:member privatlån: Baserat på ett lån om 100 000 kr återbetalat under 5 år, nominell ränta 7,95%, uppläggningsavgift 395 kr betalar du 2 033 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är 8,43 % och totalt belopp att betala är 121 995 kr. Kreditgivare: Entercard Group AB (org. nr. 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen. För fullständiga villkor klicka här.