renovera-sovrummet.jpg
Dags att renovera?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Renovera sovrum

Önskar du dig ett sovrum där du verkligen kan drömma dig bort? Kanske är det på tiden att renovera sovrummet så att du äntligen kan få lugn och ro där du behöver det mest? Här har vi samlat några tips som kan hjälpa dig på traven.

Vad vi människor gör för att koppla av är i hög grad individuellt. Många lyssnar på musik, en del tycker om att pyssla i köket, medan andra hämtar energi genom att göra av med energi, dvs. träna. När det handlar om att finna ro inför nattsömnen har vi dock en hel del gemensamt. Här följer några tips på hur du gör sovrummet till en skön och rogivande plats.

Blått och grönt står för lugn och harmoni

Lite färg kan göra underverk om du vill skapa en ny känsla i sovrummet. Har du vita väggar i sovrummet kan du måla en av dem i en grön eller blå nyans. Inom färgpsykologin anses blått och grönt förmedla lugn och harmoni, så en sådan enkel detalj kan faktiskt räcka för att förbättra sömnen. Komplettera gärna med matchande gardiner och kanske ett nytt överkast. Här är det bara fantasin som sätter gränser. Gult bör du dock undvika i sovrummet, även om det är en positiv färg för många.

Sov svalt

I dessa energispartider är det många som tycker att det är för kallt inomhus på vintern och att frysa är inte kul. Under nattsömnen däremot mår kroppen bra av att det är svalt i rummet. Max 18 grader ska temperaturen vara i sovrummet säger sömnforskarna. Med andra ord: dra ner termostaten och vädra gärna innan du går och lägger dig.

Ett annat tips är att vädra sängkläderna ofta och inte ha för mycket prydnadssaker i sovrummet, eftersom det gör det svårare att städa och samlar damm.

Köp ny säng när du ska renovera sovrummet

Sängen är den viktigaste möbeln du har hemma, i alla fall ur hälsosynpunkt, så snåla inte utan köp en säng av god kvalitet. Att hitta den idealiska sängen kan vara lite knepigt eftersom vi alla är olika, men man brukar säga att den som sover på sidan ska välja en hårdare madrass medan den som sover på rygg mår bättre av en mjukare. När det kommer till sängram och gavlar är en god regel att ju mindre rummet är, desto enklare design ska du välja.

Renovera sovrummet med re:member

Önskar du dig ett sovrum som inbjuder till söta drömmar och en god nattsömn, men saknar pengar på sparkontot? Då kan ett privatlån från re:member vara ett alternativ om du vill renovera sovrummet.  

re:member privatlån är ett lån utan säkerhet och du bestämmer själv vad du ska använda pengarna till. Du kan låna från 10 000 till 500 000 kronor med en återbetalningstid på upp till 15 år. Vilken ränta du får beror på lånebelopp, önskad återbetalningstid och den individuella kreditbedömning vi gör i samband med din ansökan.

Att ansöka om ett privatlån från re:member är enkelt. Du får svar direkt och din ansökan är inte bindande.

Lycka till med ditt nya sovrum och sov gott!

re:member privatlån: Baserat på ett lån om 100 000 kr återbetalat under 5 år, nominell ränta 7,95%, uppläggningsavgift 395 kr betalar du 2 033 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är 8,43 % och totalt belopp att betala är 121 995 kr. Kreditgivare: Entercard Group AB (org. nr. 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen. För fullständiga villkor klicka här.