skapa-ditt-dromkok.jpg
Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Skapa ditt drömkök

Det är mycket att tänka på när du ska renovera köket, men misströsta inte – här är tipsen du behöver för att lyckas med att skapa ditt drömkök.

När du ska bygga ditt drömkök är det många frågor att ta ställning till. Vilken stil ska köket ha? Vad kan du göra själv för att få köksrenoveringen billigt? Vad är viktigast för att du ska trivas: funktion eller estetik? Planeringen är A och O, så börja med att svara på följande frågor:

 • Vad fungerar bra i ditt gamla kök?
 • Vad fungerar mindre bra?
 • Vill du behålla några av de gamla lösningarna?
 • Kan vitvarorna behållas?
 • I vilket skick är golvet? 
 • Vad är den största anledningen till att du vill renovera köket?

När du har ovanstående klart för dig och har mätt upp köket kan du sätta igång och skapa ditt drömkök som tillgodoser dina behov på bästa möjliga sätt.

Hitta inspiration till ditt drömkök

Innan du påbörjar ditt drömköksprojekt kan det vara en bra idé att titta runt lite, hämta inspiration och skaffa dig en överblick över allt som finns att välja mellan.

Inredningstidningar och bloggar är en fantastisk inspirationskälla. Bläddra i tidningar som Sköna hem, Allt i hemmet, Hus & Hem och ELLE Decoration. Ta en titt på bloggar som Trendenser, Hemtrender och Johanna Bradford. Du kan också få massor av tips och råd från de som jobbar på möbel- och byggvaruhus. Och inte minst från vänner och bekanta.

Köksinredning till drömköket

Det finns ett enormt utbud av vitvaror, köksinredning och köksmöbler, så det kan vara lite svårt att välja. Här är några tips om stort och smått:

 • Stora kylskåp blir allt mer populära. Den som är matintresserad och noga med råvarorna behöver förstås en bra förvaringslösning. Om du vill ta konceptet ett steg längre väljer du en kylhörna eller varför inte en walk-in-kyl som i Heinikens reklamfilm?
 • En mobil köksö är en praktisk möbel som ger dig mer arbetsyta. Välj en modell som passar stilen i ditt kök – trä, rostfritt eller sten.
 • Tänk enhetligt om du har en öppen kökslösning. Välj material som harmonierar med övriga rum så att allt känns som en enhet.
 • Placera överskåpen lite högre än de vanliga 50 centimetrarna, så känns köket lite mer luftigt och öppet.
 • Ett rustikt kök känns mer hemtrevligt. Förstärk känslan genom att låta köksredskap, grönsaker, oljor och kryddor stå framme. Dessutom har du dem tillhands när du behöver dem.
 • Ta vara på bänkskivan och olja in den ofta. Tänk också på att vattenkokaren och kaffemaskinen kan orsaka missfärgningar om överskottsvärmen går ner i bänken.   

Finansiera ditt drömkök

Hos re:member kan du låna upp till 500 000 kronor utan krav på säkerhet. Vi behandlar din ansökan direkt och vanligtvis har du pengarna på ditt konto inom några dagar.

Använd lånekalkylen för att se hur mycket du kan låna, och ansök om ett privatlån i dag.

Lycka till med ditt nya drömkök!

re:member privatlån: Baserat på ett lån om 100 000 kr återbetalat under 5 år, nominell ränta 7,95%, uppläggningsavgift 395 kr betalar du 2 033 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är 8,43 % och totalt belopp att betala är 121 995 kr. Kreditgivare: Entercard Group AB (org. nr. 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen. För fullständiga villkor klicka här.