innan-du-koper-bat.jpg
Ansök om privatlån på två minuter
 1. Fyll i ansökan, det tar bara två minuter
 2. Låna upp till 500.000 kr
 3. Smidig ansökan och besked direkt

Ansök om privatlån

Köpa båt med privatlån

För många av oss är sommaren synonymt med att njuta av värmen och solen på en sandstrand, eller ännu bättre, på en båt. Men innan du tar ett lån för att köpa båt kan det vara en god idé att använda lånekalkylen och ta reda på vilket lånealternativ som är smartast för dig.

Vi svenskar är ett riktigt båtfolk. När sommaren kommer ger vi oss ut bland kobbar och skär och njuter av friheten. Visste du att det finns ca 900 000 fritidsbåtar i Sverige? Du är med andra ord inte ensam om att längta efter att köpa båt. Om du tänkt att finansiera båtköpet med ett privatlån kan du enkelt skaffa dig en bild av hur mycket du kan kan låna med vår lånekalkylator.

Se hur mycket du kan låna till en båt med vår lånekalkylator för privatlån

Med ett privatlån kan du låna till en båt och starta båtlivet snabbare än du tror. re:member erbjuder privatlån på upp till 500 000 kronor och du kan använda pengarna till vad du vill. Med re:member privatlån får du:

 • Låna upp till 500 000 kr
 • Ränta från 4,95%
 • Smidig ansökan och besked direkt

Ansök om privatlån

 

 

Med vår lånekalkyl kan du se vad månadskostnaden blir för olika lånebelopp. Välj belopp och återbetalningstid så visas månadskostnaden automatiskt. På så sätt får du full koll på vad din husvagn kommer att kosta dig och hur mycket du kan låna till din nya husbil. 

Att tänka på innan du köper båt

Det är några saker du bör tänka igenom innan du slår till och köper en ny båt. Vill du tilbringa sommardagarna på en daycruiser eller en hardtop? Vilken typ av båt vill du ha och vad ska du använda den till? Till dagsturer, vattensport eller har du kanske tänkt att övernatta på båten? Hur stor ska den vara och hur många personer ska använda den? Vilket material ska den vara byggd av? Tala gärna med någon som är båtkunnig och som kan hjälpa dig att hitta rätt båt för dina behov.

 

köpa båt

Säkerhet på sjön

För närvarande finns det inget krav på båtkörkort för båtar under 12 meter, men är båten större än så krävs kustskepparexamen. Oavsett hur stor båten är gäller det att ha Sjöfartsverkets regler för sjövett i åtanke inan du ska köpa båt.

De tio sjövettsreglerna

 1. Se till att båten är sjöduglig och att god ordning råder ombord!

 2. Ha alltid nödvändig säkerhetsutrustning med ombord! Kom ihåg: flytväst åt alla ombord och de ska vara på!

 3. Ge dig inte ut på större vatten än båten är lämpad för!

 4. Tala alltid om ditt färdmål och studera noga färdvägen. Om du ändrar färdmål, meddela hem!

 5. Det är din plikt att känna till de regler som gäller på sjön. Alkohol och båtliv hör inte ihop!

 6. Överlasta inte båten, och sitt i båten!

 7. Håll alltid god utkik! Var försiktig med farten!

 8. Lyssna på väderleksutsikterna. Är de dåliga, stanna hemma! Är du redan till sjöss, sök lä eller närmaste hamn!

 9. Om båten kantrar men flyter, stanna kvar vid den! Du är säkrare där än om du simmar mot land!

 10.   Skräpa inte ner, varken på land eller i sjön. Tag med skräpet hem eller lämna det i en sopmaja!

Privatlånet för dig som ska köpa båt

Se till att det belopp du lånar till att köpa båt även räcker till försäkring, underhåll och servicekostnader. Fördelen med ett privatlån från re:member är att du kan välja en återbetalningstid på upp till 15 år.

Ansök om privatlån

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 6,35 % - 21,35 % (2023-05-30). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 220 000 kr återbetalat under 12 år, nominell ränta 9,85%, uppläggningsavgift 395 kr betalar du 2 615 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är 10,35 % och totalt belopp att betala är 376 536 kr. För fullständiga villkor klicka här.