lana-pengar-utan-ranta.jpg
Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Låna pengar utan ränta?

Nästan alla lån innebär ränta. Ränta är den ersättning låntagaren betalar till långivaren och är ofta en procentsats av lånebeloppet. Men det finns lån som inte innebär någon ränta. Att låna pengar utan ränta kan låta riktigt bra, men det blir ofta dyrare i slutändan. 

Att låna utan ränta är ofta ingen bra affär

Att betala ränta på ett lån är vanligt, långivaren tar en risk och räntan är kostnaden för att få låna pengarna. Att låna pengar utan ränta är i regel endast möjligt för mindre lån och ofta tillkommer dyra avgifter som försenings-, uppläggnings- och aviavgifter. Lån utan ränta bli ofta väldigt dyra. Det är viktigt att noggrant läsa igenom villkoren för lån utan räntor och inte bli lockad av erbjudandet.

Tips! Jämför olika lån med den effektiva räntan

Du kan använda den effektiva räntan för att jämföra olika lån och se vad den totala kostnaden för lånen är, då inkluderas både räntor och andra avgifter. Med re:members lånekalkyl kan du enkelt se hur mycket du kan låna, vilka räntorna är och vad kostnaden blir.

Vanliga frågor och svar om att låna pengar utan ränta: 

  • Är det möjligt att låna pengar utan ränta från re:member?
    Nej, alla privatlån från oss har en rörlig ränta som bestäms individuellt. Räntan varierar mellan 4,95 % - 19,95 % och baseras bland annat på din kreditvärdighet.

  • Vad ska jag tänka på innan jag lånar pengar utan ränta?
    Lån utan ränta innebär ofta andra höga avgifter som gör lånet mycket dyrt. Var noggrann och läsa igenom avtalet, även det finstilta, innan du godkänner ett avtal om lån utan ränta.

  • Vilka möjligheter har du att låna pengar från re:member
    re:member erbjuder privatlån på mellan 10 000 och 500 000 kronor utan krav på säkerhet av exempelvis en borgenär eller i din bostad. Du behöver vara 18 år, ha en fast inkomst och inte ha några betalningsanmärkningar.

Ansök om att låna pengar från re:member här.

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 4,95 % - 19,95 % (2022-01-01). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 100 000 kr återbetalat under 5 år, nominell ränta 7,95%, uppläggningsavgift 395 kr betalar du 2 033 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är 8,43 % och totalt belopp att betala är 121 995 kr. För fullständiga villkor klicka här.