privatlan-lag-ranta.jpg
Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Tips för att få låg ränta på privatlån

Att låna pengar är vanligt, men ibland kan ränta på privatlån kännas som en anledning att låta bli. Hur lyckas man egentligen få en bra ränta, så att privatlånet blir så värdefullt som möjligt? Här kan du läsa våra bästa tips på hur du kan få den bästa räntan.

Ett privatlån är kan vara ett sätt att hantera oförutsedda utgifter, om något går sönder eller om du behöver extra finansiering till en renovering, bil eller något annat. 

Så här får du en låg ränta på ditt privatlån

Det finns många långivare som erbjuder privatlån och alla har olika villkor, krav och räntesatser. För att du som låntagare ska få ett fördelaktigt lån anpassat för din ekonomi är det viktigt att du ser över dina möjligheter till att få en så låg ränta som möjligt. Här nedan har vi listat några tips på hur du kan sänka räntan på ditt potentiella privatlån.

1. Ansök inte om ett belopp som är för stort

Det kan kännas lockande att ta lite höjd på ditt lånebelopp, för att vara säker på att du inte ska behöva utöka lånet. Men ansök bara om den summa du verkligen behöver, eftersom räntan kan öka ju högre lånebelopp du ansöker om.

2. Ange rätt lön i din ansökan

Se till att dina löneuppgifter stämmer och är korrekta. Ju högre inkomst du har, desto större chans har du att få ett högt lånebelopp och en något lägre ränta, eftersom du har bra återbetalningsmöjligheter.

3. Välj en realistisk återbetalningstid på ditt privatlån

En överdrivet lång avbetalningstid kan öka räntan, eftersom dina möjligheter att betala av lånet verkar mindre. Du har alltid möjlighet att göra extra amorteringar på ditt lån, om du vill bli av med din skuld tidigare än planerat.

Läs även tips till hur du gör en amorteringsplan här.

4. Hitta en medsökande på lånet

Om du ansöker om ditt lån tillsammans med någon annan ökar er kreditvärdighet då ni delar på ansvaret för att betala tillbaka skulden. Detta medför att ni får en lägre ränta för hela lånet och detta är verkligen ett tips som är värt att ha i åtanke om du vill ha så låg ränta som möjligt.

5. Förbättra din kreditvärdighet

Om du har låg kreditvärdighet får du generellt något högre låneräntor. Din kreditvärdighet är dock påverkningsbar och går att ändra relativt enkelt genom några små åtgärder. Börja med att göra en kreditupplysning på dig själv och se över dina krediter och skulder. Då får du bra koll på din egen skuldsättning och vilka förutsättningar du har inför framtida ansökningar. Har du kanske en obetald kreditkortsfaktura du kan bli av med? Amortera av några andra privatlån? Att förbättra kreditvärdigheten går inte över en natt, men att ha dina krediter i åtanke är viktigt om ditt mål är att få så låg ränta som möjligt.

6. Ansök inte om flera lån på samma gång

Om du har flera kreditupplysningar på ditt personnummer under en relativt kort period, kan det också innebära att du som låntagare får en lägre kreditvärdighet, vilket i sin tur ökar risken för att du blir nekad lån. Om du blir beviljad lån trots detta, riskerar du en högre ränta. Ansök om ett lån i taget och jämför olika långivare innan du väljer vilken du vill satsa på.

Ansök om privatlån hos re:member

För att bli beviljad ett privatlån hos re:member behöver du vara över 18 år, ha en årsinkomst på minst 120 000 kronor och vanligtvis vara fri från betalningsanmärkningar. Det görs dock alltid en individuell kreditprövning vid varje ansökan, så att alla lån kan skräddarsys efter varje låntagares ekonomiska situation. Räntan ligger mellan 4,95 % och 19,95 % och bestäms även den individuellt. Om du blir beviljad ditt lån har du pengarna på ditt konto inom några dagar.

Vill du veta mer om vad dina kostnader skulle bli vid ett privatlån hos re:member? Läs mer och ansök snabbt och enkelt här!

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 4,95 % - 19,95 % (2022-01-01). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 100 000 kr återbetalat under 5 år, nominell ränta 7,95%, uppläggningsavgift 395 kr betalar du 2 033 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är 8,43 % och totalt belopp att betala är 121 995 kr. För fullständiga villkor klicka här.