backpacka.jpg

Backpacka med kompisen - tips inför resan

Drömmer du om att backpacka? Ta med ryggsäcken och bästa vännen och åka jorden runt? Här kommer tipsen inför resan!

Vart ska resan ta dig

Även om en del av backpack-upplevelsen är att vara spontan och hoppa på nya möjligheter, betyder det inte att du ska undvika all research överhuvudtaget. En liten titt i guider och böcker ger dig möjlighet att lägga upp resan, men också att ge inspiration till vad du vill se, uppleva och ta del av.

Om du ska planera resan i förväg eller hålla kalendern tom är en fråga att fundera på, beroende på vilken typ av resa du ser framför dig. Om du ska resa i två månader eller mindre kan planeringen ge dig det mesta ut av din resa. Då ser du till att hinna med allt du vill på den tid du har. Om du däremot tänker resa i flera månader, kan det vara nästan omöjligt att lägga konkreta planer för hela resan. Då kan man möjligtvis boka resa till de första två-tre destinationer du vill besöka, och därefter låter möjligheterna och lusten ta dig vidare. 

Hitta boende

Att boka nånstans att sova i förväg kan ibland vara dyrare, men det kan också vara skönt att slippa gå längs gatorna för att hitta någonstans att sova när du precis har kommit till en ny stad. Ett tips är att kolla in några ställen redan innan du anländer till din destination för att läs andras recensioner av boendet. Ibland finns möjlighet att förhandla priset när man bokar direkt på boendet, men för att vara på den säkra sidan och säkra ett rum är det bra att boka i förväg. 

Packa rätt till backpacking

  • Tänk på att du kan bli bestulen eller tappa bort saker, så håll dina värdesaker så som pass, ID, pengar etc, så nära kroppen som möjligt. Saker du absolut inte vill riskera att bli av med passar kanske bäst hemma.
  • Du kommer antagligen inte ha samma behov för distraktioner som hemma, så elektronik och andra saker att få tiden att gå behövs inte i samma grad
  • Se till att välja en ryggsäck som är skön och ger dig möjlighet att hålla ordning på allt du har med dig. Ryggsäcken blir trots allt ditt hem i en tid framöver
  • Organisera kläder och annat i zip-påsar, exempelvis underkläder och hygienartiklar. Då är det lättare att ha ordning på dina saker och se om något fattas eller inte.
  • Ha en mindre ryggsäck som också får plats i den stora ryggsäcken. På det sättet har du handbagage med nödvändiga saker, som du kan ta med dig på flyg eller tåg. Ett tips är att packa några nödvändigheter där i, som du klarar dig på ett par dagar, om bagaget mot förmodan skulle bli försenat eller borttappat.

Glada killar i bil - hit ska du åka när du ska backpacka med vännerna
Upptäck världen genom att backpacka tillsammans vännerna.

Skaffa ett kreditkort till resan

Oavsett vilken typ av backpacking som du och kompisarna än bestämmer er för så glömmer du väl inte att ta med dig ditt re:member kreditkort på resan? När du betalar minst 50 % av resan med ditt re:member kreditkort får du en inkluderad kompletterande reseförsäkring med bland annat avbeställningsskydd. Du får också rabatter i en rad butiker som kan hjälpa dig att spara pengar för din resa, exempelvis hotellbokningssajter och sportbutiker!

Läs om fler fördelar här och ansök om ett kreditkort - om du inte redan har ett. 

Trevlig resa!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.