billig-semester-cykel.jpg

Dags för en billig semester i år? Prova på en cykelsemester i Danmark!

Danmark är landet som är som gjort för cykelsemester! Här är det säkert att cykla – även i storstäderna! Bilisterna visar hänsyn, det finns gott om skyltade cykelvägar och du hittar enkelt en cykelverkstad. Detta är bara några av alla bra anledningar att välja en cykelsemester i Danmark. Ja, så är det ju billigt också.

I snitt lade svensken 28 500 kronor på semesterkassan år 2016. Föga förvånande lade flerpersonshushållen och höginkomsttagarna mer och yngre personer mindre. Är man ung, singel och barnlös är kanske inte heller hög standard och komfort det viktigaste. För de unga är det viktigare med vem man reser och vad man upplever. Vad kan då passa bättre än en cykelsemester i Danmark? 

För dig som vill röra dig på semestern

Danmark är som sagt som gjort för cykelsemester - vare sig du väljer att åka med familjen, din partner, ensam eller med kompisarna. Det platta landskapet gör det lättrampat att ta sig runt på de 11 000 kilometer cykelväg som landet erbjuder. Avstånden är behagligt korta. På en och samma dag kan du ta dig flera uppfriskande dopp längs vägen, och samtidigt hinna göra upptäcktsfärder i landets städer och byar. Och gillar du att cykla i stadsmiljö har du kommit helt rätt: det finns faktiskt fler cyklister än bilister i exempelvis Köpenhamn; och man visar alltid stor hänsyn till cyklisterna.

Vill du trots det efter några dagar ta en paus från cykelsadeln är det enkelt att ta cykeln på tåget och dessutom finns det många färjor som tar dig ut till de olika landsdelarna och småöarna. 

Danmark passar perfekt för dig som är ute efter en cykelsemester i sommar.

Danmark passar perfekt för dig som är ute efter en cykelsemester i sommar.

Medvind, vackra vidder och vild natur

Det blåser nästan alltid västlig vind i Danmark så planerar du din resa väl kan du ha medvind hela cykelsemestern. Gillar du naturupplevelser är ett tips att ta dig upp till Nordvestjylland. Här upplever du rovfågeln som svävar i den friska havsbrisen när du cyklar längs milsvida sandstränder eller besöker hamnen när fiskarna landar dagens fångst. Här och var hittar du oaser med fruktodlingar där du kan plocka frukt till din matsäck och det är aldrig för långt till en bra ”kro”!

Billig semester i Danmark

Cykelsemester är lika med billig semester och i Danmark kommer du att upptäcka att det finns gott om boendealternativ. Du kan bo på bondgård, bed & breakfast, campa eller varför inte ta in på ett klassiskt danskt badhotell?

Hur du än lägger upp din cykelsemester i Danmark så glömmer du väl inte att ta med dig ditt re:member kreditkort? Genom att betala med ditt re:member kreditkort har du ju som bekant en rad fördelar.

Läs mer om fördelarna med ett kreditkort från re:member och ansök om ett kreditkort här.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.