billig-solsemester.jpg

De bästa tipsen för en billig solsemester

Behöver du komma iväg till solen och beachen några dagar? Här är re:members bästa tips för dig som är på jakt efter en trevlig och billig solsemester.

Solsemester i Kroatien

Kroatien är ett resmål som blir alltmer populärt hos svenskar som ska åka på solsemester, inte minst tack vare att det är så billigt. I nordvästra Kroatien ligger den charmiga lilla kuststaden Rovinj med sina kullerstensgator, gränder och medeltida byggnader. Perfekt för dig som tycker om vackra kulturmiljöer och inte bara vill ligga på stranden under solsemestern. Stränder finns det dock gott om i Rovinj och strax söder om staden kan du med lite tur hitta en privat liten strand.

Från Rovinj kan man ta sig till Venedig på bara fyra timmar med färja och närheten till Italien märks överallt. Både vad gäller arkitekturen och restaurangernas menyer. Pasta och pizza serveras överallt och prisvärt är det!

Om du reser till Rovinj med flyg landar du i Pula, en livlig hamnstad som precis som Rom är byggd på sju kullar. Stadens stolthet är den stora amfiteatern som uppfördes under romartiden. Här kämpade gladiatorer för sina liv inför 23 000 åskådare när det begav sig. Planera gärna in en dag i Pula för shopping under din solsemester och passa på att utforska de spännande historiska sevärdheterna.

Solsemester i Spanien

Pablo Picassos födelsestad Malaga ett perfekt val för dig som letar efter en billig solsemester. Staden har ca 600 000 invånare och är känt för sitt goda klimat, sin kultur och inte minst sina badvänliga stränder. Prova till exempel Playa de la Caleta, som är lokalbefolkningens favorit. Malaga är huvudort på Costa del Sol och i stadens livliga centrum vimlar det av barer, pubar och mysiga restauranger.

Känner du för en utflykt kan du ta bussen Marbella. Resan tar cirka en timme och kostar ca 8 euro. Ett annat tips är att hyra bil och utforska omgivningarna kring staden. Kustvägen A7 förbinder de flesta byar och städer längs Costa del Sol.

Missa inte: Picassomuseet i Palacio de Buenavista som är centralt beläget i Malagas äldre kvarter.

 

Malaga vimlar av barer, pubar och mysiga restauranger.

Solsemester i Portugal

Längs Portugals 15 mil långa södra kust är det tätt mellan semesterorterna, golfklubbarna och stränderna. Alla flyg går till Faro, som är den största staden i Algarve. Här hittar du Praia de Faro, en strand så långsträckt att du garanterat kan hitta en egen plats att lägga ut badlakanet och njuta av solen mellan doppen i Atlantens uppfriskande vatten.

En annan populär ort för solsemester i Algarve är Albufeira, som en gång i tiden var en liten fiskeby men som idag är ett livligt semesterparadis för många svenskar. Här kan du koppla av på Praia dos Pescadores, fiskarnas strand, en stor strand belägen nedanför Albufeiras gamla kvarter. Om du föredrar att sola och bada lite mer avskilt rekommenderas stränderna Praia do Lourenço eller Praia da Galé som ligger en bit utanför staden.

Läs mer om solsemester med barn här.

Boka din solsemester med re:member

Boka din solsemester på nätet och betala med ett kreditkort från re:member – det är både enkelt och säkert. Kreditkortet re:member flex har ingen årsavgift och du kan antingen välja att betala tillbaka hela beloppet eller delbetala en mindre summa varje månad.

Har du inte ett re:member flex kreditkort så kan det vara en bra idé att ansöka om ett kort redan nu, så att du får hem det i god tid inför resan.

Trevlig solsemester!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.