billigaste-flygbiljetterna.jpg

Så här hittar du billiga flygbiljetter

Är du sugen på att resa men har begränsad reskassa? Här är våra bästa tips för hur du hittar billiga flygbiljetter.

Sök på flera sajter 

Nätet vimlar av jämförelsesajter som Flygresor.se, Destination.se, Reseguiden.se m.fl. Använd flera av dem när du letar billiga flygbiljetter – begränsa dig inte till en av dem. Sök även direkt på flygbolagens egna hemsidor. De flesta flygbolag har en lågpriskalender där de säljer sina allra billigaste flygresor.  

Ta reda på om lågprisbolagen flyger till ditt resmål

Jämförelsesajterna visar inte alltid resor med lågprisbolag som till exempel Ryan Air. Gå därför in direkt på deras hemsidor och undersök om de flyger till den plats du vill resa till så att du kan boka billiga flybiljetter direkt.

Hitta billiga flygbiljetter först – innan du väljer destination

Vissa sajter, bland annat Google Flights, har en sökfunktion av typen ”Upptäck ett resmål”, som i princip väljer ett resmål åt dig. Istället för att skriva in vart du vill resa väljer du bara vilken flygplats du reser ifrån och ungefär när du vill resa – så får du förslag på de billigaste resmålen under just de datumen.

Familj i soffa - Hitta de billigaste flygbiljetterna

När det gäller flygbiljetter blir priset i allmänhet högre ju längre man väntar. 

Flyg på rätt veckodag

Gör åtminstone en av flygresorna, antingen utresan eller hemresan, på en tisdag, onsdag eller torsdag om du har möjlighet. Eftersom färre personer reser mitt i veckan är priserna vanligtvis billigare då än på helgerna.

Boka flyg + hotell samtidigt

Om du ska bo på hotell är det ofta billigare att boka en paketresa med både flyg och hotell än att boka hotellet separat. Lågprisbolag som till exempel Norwegian har ofta bra paketerbjudanden, i synnerhet till populära weekenddestinationer som Prag, Paris och London.

Sök efter två enkelresor, även om det blir med olika flygbolag

Om du till exempel hittar billiga flygbiljetter till Barcelona på en torsdag och det visar sig att hemresan på söndag blir betydligt dyrare, så kan det löna sig att flyga hem med ett annat flygbolag.

Förläng resan med ett extra stopp

Ett direktflyg är förstås att föredra, men ibland kan du spara många hundralappar genom att mellanlanda på vägen. Om mellanlandningen sker på en ort som du är intresserad av kan du passa på att använda de sparade slantarna till en hotellnatt – och därmed lära känna en ny stad.

Är det bäst att vara ute i god tid, eller i sista minuten?

Glöm sista minuten resor, såvida du inte ska åka charter till Turkiet eller Kanarieöarna. En bra tumregel är att boka flygbiljetten två månader före avresan. Kontrollera också vad priset är dagen före och efter ditt tänkta avresedatum, det kan variera mycket mellan olika dagar.

Framför allt: slå till direkt

De billigaste flygbiljetterna säljs fort, så vänta inte om du hittar en resa som passar dig. Boka den direkt, där och då. Med ett kreditkort från re:member kan du slå till när erbjudandet dyker upp och betala tillbaka hela beloppet när du får fakturan eller delbetala en mindre summa varje månad.

Har du inte ett re:member flex kreditkort så kan det vara en bra idé att ansöka om ett kort redan nu, så att du får hem det i god tid inför resan.

Lycka till med att hitta billiga flygbiljetter!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.