aventyrssemester-privatlan.jpg

Det här är de bästa destinationerna för en äventyrssemester

Åka offpist i Norge, surfa i San Diego, vandra inkaleden till Machu Picchu... Utbudet av häftiga äventyrsresor är minst sagt stort och det kan vara svårt att välja.  

Ett bra ställe att börja på om du vill ha lite inspiration är National Geographics hemsida Adventure. Sidan uppdateras löpande med nya restips och snygga fotoreportage från olika äventyrssemester världen över.

Föredrar du svenska sajter är det bara att googla på ”äventyrsresor” så dyker det upp mängder med erbjudanden från researrangörer som specialiserat sig på upplevelser och äventyr, t.ex. islandsresor, hvitserk och jambotours, för att nämna några.

Dagens tips för en äventyrssemester: Cykla MTB i Nepal

De flesta förknippar nog Nepal med klättring och vandring, men visste du att cykling är den sport som växer snabbast i detta magiskt vackra land? Antalet gamla stigar i världens största bergsmassiv, Himalaya, är så gott som oändligt och väljer du någon av de klassiska turerna mellan Pokhara och Kathmandu kan du cykla med lätt packning och övernatta i de ofta enkla men mysiga tehusen och värdshusen på vägen. Far Away Adventures och Contour Air är två researrangörer som anordnar cykelresor av olika svårighetsgrader i Nepal.

Ett tips om du ska till New York: Testa Amerikas längsta zipline

Bara drygt två timmars bilfärd från New York i nordvästlig riktning hittar du Hunter Mountain och Nordamerikas längsta och snabbaste zipline-bana: New York Zipline Canopy Tours. Den tre timmar långa turen börjar med att du åker stollift upp till bergets topp. Här börjar äventyrssemesteret! Om du har en kompis med dig kan ni åka sida vid sida mellan de olika stationerna på berget. Högsta höjd över marken är 183 m. Räkna med hastigheter på upp till 80 km i timmen på den längsta sträckan. Total längd: 7,4 km.

Par på promenad i naturen - förverkliga äventyrssemestern med re:member

Kombinera storstadssemestern med ett nervkittlande äventyr!

Förverkliga din äventyrsresa med ett kreditkort

Att resa kostar en del, särskilt om färden går till ett spännande resmål på andra sidan jorden. Du kan självklart spara ihop pengarna, men den här sortens äventyr kan man sällan genomföra när som helst. Det gäller ju att komma loss från jobb, skola och andra åtaganden också.

Här kan du ansöka om ett kreditkort från re:member. Genom att betala med ditt re:member kreditkort har du ju som bekant en rad fördelar som till exempel upp till åtta veckors räntefri kredit och möjlighet till räntefri delbetalning. Läs om fördelarna med ett kreditkort från med re:member här. 

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 4,95 % - 19,95 % (2022-01-01). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 100 000 kr återbetalat under 5 år, nominell ränta 7,95%, uppläggningsavgift 395 kr betalar du 2 033 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är 8,43 % och totalt belopp att betala är 121 995 kr. För fullständiga villkor klicka här.