dromresa-till-kalifornien.jpg

Dags för en resa till Kalifornien? Så här får du till en riktig drömresa

Vem har inte drömt om att uppleva Las Vegas, Golden Gate bron i San Francisco eller stränderna och shoppingen i Los Angeles? Här kommer re:members bästa tips inför din nästa resa till Kalifornien.

Upptäck San Francisco

Ett besök på Pier39 som ligger i hamnområdet Fishermans Wharf gör ingen besviken. Med sitt utbud av restauranger, butiker, live musik, gatushower och mängder av andra aktiviteter har området länge varit ett av San Franciscos populäraste resmål. De hundratals vilda sjölejon som ofta ligger och lapar sol på pråmarna i hamnen är en attraktion i sig. Mycket populärt är också en åktur med de berömda spårvagnarna, eller varför inte leta upp Filbert Street, världens brantaste gata.

Fängelsön Alcatraz är också en klassiker. Hyr du bil kan du ta en tur över Golden Gate-bron. Fortsätt norrut och snart är du i vindistrikten i Nappa Valley eller Sonoma. Då har du nära till Russian River där en båttur är ett fantastiskt sätt att komma riktigt nära naturen.

Bila fram längs kusten

Om du ska resa till Kalifornien så är ett av de bättre sätten att uppleva delstaten på att hyra en egen bil. Vägarna är breda, det är bra skyltat och trafiken håller ett förhållandevis lugnt tempo. En klassisk tripp är att bila från San Francisco längs kustvägen Highway One söderut mot Los Angeles. Sträckan är slingrig och tar därför lite tid men bjuder på storslagna vyer.

Ett tips är att i Monterey vika av inåt landet och ta den betydligt snabbare väg 101 genom Kaliforniens ”trädgårdar” med sina oändliga odlingar, för att sedan återigen hamna vid kusten igen vid Avila eller Pismo Beach. Sov ut på till exempel Motel 6 och fortsätt mot Los Angeles nästa dag via Santa Barbara, som definitivt är värt ett stopp på vägen. Har du gott om tid kan du ta en avstickare till Hearst Castle, den forne tidningsmagnaten W.R. Hearsts överdådiga residens.  

Los Angeles

USA:s näst största stad består egentligen av en mängd mindre städer som vuxit ihop till en enorm och vidsträckt storstad. En resa till Kalifornien är inte komplett utan ett besök i fantastiska Los Angeles! Är du sugen på sol och bad är klassiska stränder som Santa Monica och Venice Beach – inspelningsplats för tv-serien Baywatch – självklara val. Andra fina stränder är Malibu Beach för surfaren, Manhattan Beach för det vackra folket och Hermosa Beach för hipstern.

Sedan Baywatch visades på TV är det många drömmer om att få surfa på Malibu Beach i Los Angeles.

Sedan Baywatch visades på TV är det många drömmer om att få surfa på Malibu Beach i Los Angeles.

 

Musiklivet i Los Angeles är världsberömt och ställen som The Lighthouse Café , The Baked Potato och Catalina Bar & Grill är exempel på legendariska klubbar för den jazz- och blues-intresserade. Hollywood Bowl är en gigantisk utomhusscen i Hollywood där du kan uppleva världsartister inom såväl klassisk musik som pop, soul och rock för några dollar för de billigaste platserna.

Walt Disney Concert Hall är väl värt ett besök, inte minst för den fantasifulla arkitekturen. I Old Downtown LA finns rester av det ursprungliga Los Angeles och på Olvera Street finns torghandel och marknader där det mexikanska arvet i allra högsta grad lever kvar. Old Pasadena är en annan populär stadsdel för shopping och nöjen. Här är en bra shoppingguide: latourist.com.

Hollywood vill man ju också något man vill uppleva om man är i Los Angeles. Ända sedan 1935 erbjuder Starline Tours guidade rundturer förbi filmstjärnors och andra kända personers hem i Beverly Hills och Hollywood.

Fler tips för dig som ska resa till Kalifornien

Från Los Angeles är det inte så långt till surfstaden San Diego som ligger precis vid gränsen till Mexiko. Här hittar du Mission Bay Park– eller ”water wonderland” som San Diego-borna själva kallar det –ett paradis för vattensport, sol och bad med stränder som inte verkar ha något slut. Den gamla stadsdelen Gaslight Quarter har förmodligen västkustens roligaste uteliv.

På andra sidan gränsen ligger Tijuana, ett turistparadis känt bland annat för sitt nattliv och sin gatukonst. Och när du ändå är i Kalifornien, varför inte ta ett inrikesflyg till nöjesmetropolen Las Vegas och därifrån ta en tur till det storslagna Grand Canyon?

Uppfyll din drömresa till Kalifornien med re:member

Ansök om ett kreditkort från re:member – och börja planera din drömresa till Kalifornien redan i dag!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.