reseguide-berlin.jpg

Reseguide Berlin: Upptäck nöjeslivet i Berlin

Dansa foxtrot i en balsal från 1800-talet, spisa jazz på en bluesklubb eller festa natten lång tillsammans med 1 500 personer och världens bästa DJ’s i ett före detta ölbryggeri. Berlin har tagit ett rejält grepp om förstaplatsen bland Europas nöjesmetropoler och allt fler tar flyget hit över weekenden för att njuta av det unika nattlivet och koppla av på de sköna kaféerna och barerna. Häng med! Här är en reseguide med några av Berlins coolaste hangouts.

Nöjesstaden Berlin

Invånare: 3,52 miljoner
Besökare varje år: 12,3 miljoner
Restauranger: 4 650
Barer: 900
Klubbar och diskotek: 190

Klubb & Disco i Berlin

Berghain/Panorama Bar (Am Wriezener Bahnhof) är en av världens mest kända klubbar och ligger i ett övergivet kraftverk, nära Ostbahnhof. Klubbens namn är en sammanslagning av de två stadsdelarna Kreuzberg och Friedrichshain och lokalerna är helt enkelt fantastiska. Detta technotempel rymmer över 1 500 personer och tack vare det utmärkta ljudsystemet och de kända internationella djs som spelar här anses Berghain vara en av världens bästa technoklubbar.

Watergate (Falckensteinstr. 49) i Kreuzberg är en av de bästa klubbarna i Berlin. Stilen är oftast house och techno men stället är mindre underground än många av stadens technoklubbar. Här kan du dansa dig lycklig genom natten med panoramautsikt över floden Spree.

Adagio Club (Marlene-Dietrich-Platz 1) är en nattklubb av det mer eleganta slaget. Kolla in ”Wall of Fame” i entrén, så ser du vilka kändisar som varit här (hint: George Clooney, Salma Hayek, Rihanna). På med finaste stassen och inga sneakers så har du en chans att komma in! Öppet fredag och lördag från 23.00 – 05.00.

Salon Zur Wilden Renate (Alt-Stralau 70) är en annan berömd klubb i Berlin, som ser mer ut som en cirkus än ett diskotek. Tänk sekelskiftes-dekadens i ny tappning. Klubben ligger i ett gammalt palats och består av många rum, trappor och loft, allt inrett i vintagestil. Musiken är mestadels house och techno. En udda klubb för den nyfikne med få turister och överkomliga priser. Öppet tors – lörd från 23.45. 

Salsa & Bugg i Berlin

Clärchens Ballhaus på Auguststr. 24 i centrala Mitte är ett legendariskt danspalats som invigdes redan 1913. Här kan du dansa salsa, tango, vals, bugg och disco (dock inte techno) i den enorma balsalen eller lyssna på konserter i den obeskrivligt vackra spegelsalen. Fredagar och lördagar bjuds det vanligtvis upp till dans med levande musik.

Havanna (Hauptstr. 30 i Schöneberg) är Berlins största salsaklubb och har fyra våningar för allt från Salsa och Mambo till Merengue, RnB och Hip Hop. Gillar du discoklassiker ska du ta dig upp till stora salen på fjärde våningen, där vinylen börjar snurra från midnatt varje lördag. Öppettider: onsdag från 21.00 samt fredag och lördag från 22.00 till fram på småtimmarna.

Soda Club är en av de största klubbarna i Berlin och känd för sitt breda musikutbud och många dansgolv. Klubben ligger i Kulturbrauerei – ett kvarter i stadsdelen Prenzlauer Berg som tidigare var ett ölbryggeri och numera är ett populärt kultur- och nöjescentrum med mängder av restauranger, kaféer, barer och klubbar.  

Jazz & Blues i Berlin

Yorckschlösschen (Yorckstr.15) är en jazz- och bluespub i den mysiga stadsdelen Kreuzberg. Om du gillar livemusik är det hit du ska gå. Här spelas allt från tradjazz och swing till Rock 'n' Roll och Rhythm & Blues live varje onsdag, fredag och lördag kväll samt på söndag eftermiddag. Puben har funnits i över hundra år och är snarast en institution i Berlins nöjesliv.

Hoppas du har blivit inspirerat av denna reseguide till Berlin. Kom ihåg att du kan din Berlin-resa på nätet och betala med ett kreditkort från re:member – det är både enkelt och säkert. Kreditkortet re:member flex har ingen årsavgift och du kan antingen välja att betala tillbaka hela beloppet eller delbetala en mindre summa varje månad.

Har du inte ett re:member flex kreditkort så kan det vara en bra idé att ansöka om ett kort redan nu, så att du får hem det i god tid inför resan.

Ha en trevlig resa till Berlin!

 

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.