topplista-semester.jpg

Reseguide: Detta vill vi göra på semestern!

3 av 4 svenskar reser bort på sommarsemestern. Först och främst reser vi för att sola och bada. I november brukar 2 av 10 svenskar redan ha planerat sin semester för nästa sommar. Är du en av dem? Kanske inte, för de flesta av oss väntar till fram på vårkanten innan vi sätter igång med semesterplanerna på allvar. Så vad vill du göra? Sola och bada? Besöka en storstad eller uppleva ett äventyr? Till hjälp i planerandet av din nästa semesterresa får du här några olika reseguider!

Reseguide för sol- och badsemestern

Enligt en undersökning av svenskarnas resvanor, som år 2016 genomfördes av marknadsundersökningsföretaget YouGov, är sol- och badresor det som 37 % av oss föredrar när vi ska på semester. De flesta väljer att resa med sin partner, make/maka eller käresta – och utan barn.

Om vi inte reser inom Sverige för att sola och bada under sommarsemestern föredrar vi ett resmål någonstans i Europa. Precis som förra sommaren verkar 2017 års hetaste utländska destinationer bli Kroatien, Grekland och Spanien. Kroatien med sitt turkosblå vatten och kritvita badstränder är ännu förhållandevis billigt och har kommit stort det senaste året. Grekland och Spanien är ju klassiska solsemesterresmål, men inte sämre för det. Vinterhalvåret är det fortfarande Thailand som gäller för oss svenskar.

Reseguide för storstadssemestern

24 % av svenskarna föredrar storstäder när de ska åka på semester enligt YouGovs undersökning. Framför allt är det de europeiska storstäderna som hägrar, som till exempel London, Amsterdam, Berlin, Barcelona, Paris, Budapest, Prag och Rom, men även New York är fortsatt ett mycket populärt resmål.

Fika i storstad - Detta vill vi göra på semestern

Klassiker som London, Berlin och New York fortsätter att vara populära destinationer, men det finns många uppstickare för en härlig storstadssemester. 

Reseguide för äventyrs- och upplevelsesemestern

12 % av svenskarna uppger att äventyr och upplevelser är prio ett när de åker på semester. Här har vårt eget land hur mycket som helst att erbjuda: från fjällvandringar till segling, vrakdykning, droppstensgrottor, forsränning och zipline.

Utomlands hägrar också andra äventyr. Vad sägs om en äventyrsvecka på Island, mountainbike i Skottland, motocross i Sydafrika eller safari i Tanzania?

Boka semestern med re:member

Vart det nu än bär hän, din nästa semester, så glömmer du väl inte att ta med dig ditt re:member kreditkort? Genom att betala med ditt re:member kreditkort har du ju som bekant en rad fördelar som till exempel upp till åtta veckors räntefri kredit och möjlighet till räntefri delbetalning. Men detta är bara några av fördelarna. Läs om fler fördelar med re:member kreditkort här. Och skulle du nu inte redan ha ett kreditkort så kan du ansöka om kreditkort här.

Hoppas att ni fick nytta av våra reseguider i länkarna ovan. Trevlig semester!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.