romantisk-weekend-italien.jpg

Upplev en romantisk weekend i Italien

Letar du efter ett romantiskt resmål att ta med din partner till så är Florens, i hjärtat av Toscana, the place to go! Här finns allt för en helt underbar helg tillsammans. Äkta italiensk opera, historiska miljöer, vackra vyer, god mat och fantastiska viner är bara några av de upplevelser som väntar er. Med sin magnifika arkitektur är det inte heller konstigt att Florens är utsedd till världsarv och därmed skyddad av UNESCO. Slutsats - styr er romantiska weekend till Italien.

Carpe diem

För att insupa den rätta florentinska atmosfären, och komma i stämning, börjar ni dagen med att äta frukost som vilken florentinare som helst. Det vill säga ståendes, på en av stadens många barer, där ni beställer en dubbel espresso och en brioche. Eller kanske en cappuccino och en focaccia? Bor ni i närheten av Il Duomo – eller Santa Maria del Fiore, som Florens katedral eller dom egentligen heter – är ett perfekt ställe för detta Coronas café på Via dei Calzaiuoli. Här är stämningen hektisk redan tidigt på morgonen när italienska ”gubbar” trängs med barnfamiljer och turister runt bardisken.

Gå sedan ut och ta ett djupt andetag, andas in atmosfären i en av världens vackraste städer. Det spelar i stort sett ingen roll åt vilket håll du vänder blicken. Överallt ser du exempel på den västerländska konst- och arkitekturhistoriens mest berömda verk. Detta har gjort Florens till ett av världens populäraste resmål. Besök till exempel det världsberömda konstmuseet Uffizierna och njut av målningar av mästare som Leonardo Da Vinci, Botticelli och Michelangelo.

Upplev en romantisk weekend i Italien.

En annan historisk sevärdhet ni inte får missa är det gamla apoteket i Florens. Officina Profumo Farmaceutica di Santa Maria Novella är världens äldsta apotek, grundat av dominikanska munkar på 1200-talet. Idag är apoteket delvis ett museum, men fortfarande kan du i dess fantastiska interiör handla örtbaserade mediciner gjorda på uråldriga recept, liksom parfymer som på 1700-talet skapades för den franska drottningen Caterina de Medici. Du hittar apoteket invid Via della Scala, inte långt från katedralen.

Shopping

Florens har inte bara en fantastisk historia och fantastisk arkitektur. Minst lika fantastiska är stadens shoppingmöjligheter! Inte långt från Il Duomo ligger utomhusmarknaden Il Mercato di San Lorenzo, berömd för sina läder- och skinnvaror. Och missa för allt i världen inte heller Florens flådiga modebutiker.

Romantisk weekend i Italien - Mat och dryck

Vill ni hellre botanisera bland italienska delikatesser är ett besök på Il Mercato Centrale ett utmärkt val. Och känner ni för att gå riktigt ”native” – uppsök då den genuina matmarknaden i stadsdelen Sant Ambrogio. Det är hit florentinarna själva tar sig för att handla sin mat.

Efter all denna stimulans av doft- och smaklökar är det kanske dags för lunch. Och är ni i Sant Ambrogio ska ni passa på att pröva den typiska florentinska gatumaten. I hörnet av marknaden står nämligen den kultförklarade ”Il Trippaio”, en liten lastbil som säljer de traditionella rätterna trippa och lampredotto, vilka är olika varianter på komage, kokade i goda tomatsåser och serverade i rosenbröd. Känns detta lite för genuint för din smak hittar du i närheten strax läckra paninis fyllda med skinkor och ostar.

Som dessert väljer ni naturligtvis glass, för är det något som italienare verkligen är mästare på så är det som bekant just glass: Fior di latte, cioccolato, fragola, pistacchio, nocciola, limone… Här finns något för varje smak och Florens bästa glassbarer kommer inte göra er besvikna.

Vill ni inte ha glass slår ni er kanske ner på den superpopulära vinbaren La Volpi e l'Uva på Piazza dei Rossi istället, där ni kan prova de toskanska vinerna från gårdarna i trakten. Prova gärna någon av de ostar eller charkuterier baren rekommenderar till. Dofta, smaka och njut! Det är inte varje dag du är på romantisk weekend i Italien.

På kvällen går ni på opera – vad annars i staden som uppfann operan? På den moderna amfiteatern Auditorium del Doumo kan ni få höra kända arior från La Traviata, Rigoletto eller Tosca. Eller kanske till och med ”O sole mio”! Men först ägnar ni er en stund åt det toskanska köket och en helt fantastisk utsikt på Vista Wine bar. Baren ligger på terrassen på Hotel Laurus al Doumo, med utsikt över Brunelleshis berömda kupol och Giottos minst lika berömda klocktorn. Kan det bli mer Lady & Lufsenromantiskt än så? 

Boka din romantiska weekend i Italien med re:member

Unna dig och din käresta en oförglömlig romantisk weekend i Italien, där du smidigt och elegant betalar för er med ditt re:member kreditkort. Genom att betala er resa med ditt re:member kreditkort har du ju som bekant också en rad fördelar som till exempel upp till 8 veckors räntefri kredit och möjlighet till räntefri delbetalning. Men detta är bara några av fördelarna. Här kan du ansöka om ett kreditkort om du inte redan har ett.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.