romantiska-resmal.jpg

Romantiska resmål i Europa

Sugen på att ta med din älskade på en romantisk resa? Ja, du är inte ensam. De flesta som reser på semester idag gör det med sin partner, make/maka eller käresta enligt en turism undersökning av YouGov. Medan de yngre paren i första hand reser för att sola och bada är det just romantiska resmål som lockar för de äldre. Här får du några rykande färska tips på romantiska resmål att upptäcka!

Romantisk lyx i Toscana 

Italien är vad man verkligen kan kalla ett romantisk resmål. Kombinera ett par lyxiga dagar i någon av Toscanas underbara städer med att bo enkelt på lantgård i Umbrien!

Florens anses dessutom av många vara ett av Europas mest romantiska resmål. Förutom det så räknas också Florens som Italiens kulturhuvudstad och renässansens födelseplats. Här kan du och din partner verkligen frossa i kulturhistoria, konst och arkitektur – och naturligtvis: det berömda toskanska köket! Dessvärre går det inga direktflyg mellan Sverige och Florens men däremot till närliggande Pisa Galileo Galilei International Airport, varifrån det går det tåg och buss direkt till Florens. Men varför inte passa på att stanna i Pisa och se det världsberömda lutande tornet, när ni ändå är där? Stanna ett dygn eller två, ta in på det romantiska Hotel Pisa Tower och pröva Pisas mest romantiska restauranger!

Umbrien är Italiens gröna hjärta

Som ett av Europas mest romantiska resmål har Italien mer att erbjuda! Efter några späckfyllda dagar i toskansk stadsmiljö är det dags att rensa lungorna med lite lantluft. Från Florens eller Pisa är det inte svårt att ta sig till det angränsande Umbrien. Umbrien med sina många olivlundar, pinjer och cypresser brukar kallas ”Italiens gröna hjärta”. Här kan du förverkliga den romantiska drömmen om att bo på en riktig italiensk lantgård. Vid sidan om jordbruksverksamhet ägnar sig många italienska lantgårdar åt så kallad agriturismo, det vill säga att ta emot turister som vill pröva på ett annorlunda sätt att turista.

Blir det för mycket av lantluft har också Umbrien många romantiska städer som är väl värda ett besök. Staden Orvieto med sina länge hemliga, underjordiska labyrinter, liksom det romerska Bevagna, är bara några exempel på romantiska resmål ni inte bör missa när ni är i Umbrien. Kanske ska ni också passa på att bo på hotell i Umbrien? Enligt uppgift erbjuder ett flertal hotell här ”fertilitetsrum” i syfte att få fart på barnafödandet. Italien har nämligen en av världens lägsta befolkningsökningar, vilket oroar myndigheterna. Kan man bevisa att man sedan föder ett barn exakt nio månader efter hotellvistelsen får man dessutom pengarna tillbaka! Huruvida detta även gäller icke-italienare är dock oklart.

Läs mer om en romantisk weekend i Italien här. 

Som ett av Europas mest romantiska resmål har Italien mer att erbjuda.

Som ett av Europas mest romantiska resmål har Italien mer att erbjuda.

Fria på Skellig Islands?

Är du sugen på en lite mer spektakulär kärleksresa, ja då ska du ta med dig din älskade till Skellig Islands utanför Irlands västkust. Ett mer romantiskt resmål och fantasieggande plats får man leta länge efter! Som en hajkäft, med sylvassa tänder, reser sig de svarta, vertikala klipporna upp ur Atlanten. Häftigast i ö-gruppen är kanske Skellig Michael (från iriskans Sceilig Mhichíl som betyder Mikaels berg), uppkallad efter det munkkloster som uppfördes här år 588 och som under de kommande århundrandena överlevde ett flertal vikingaräder.

Öns extrema läge mitt ute i Atlanten (ca 12 km från den irländska kusten) har tills alldeles nyligen verkat avskräckande på besökare, men tack vare att filmer som ”En förlorad Värld” och ”Sagan om Ringen” har spelats in här har detta förändrats. År 1996 blev Skellig Michael upptagen på Unescos världsarvslista och numera händer det till och med att unga män tar sin tilltänkta till detta romantiska resmål, för att på dess topp falla på knä och fria. Möjligen har de låtit sig inspireras av de pilgrimsberättelser som vill göra gällande att till Skellig Michael tog sig förr giftasmogna unga pojkar och flickor som, istället för att fasta, här roade sig med dans och kurtis.

Ta med kreditkortet på resan

Glöm inte att ta med dig ditt re:member kreditkort på resan? Kreditkortet re:member flex har ingen årsavgift och du kan antingen välja att betala tillbaka hela beloppet eller delbetala en mindre summa varje månad.

Har du inte ett re:member flex kreditkort så kan det vara en bra idé att ansöka om ett kort redan nu, så att du får hem det i god tid inför resan.

Trevlig resa!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.