sverige-for-den-generose.jpg

Semester i Sverige för den generöse

Som den generösa person du är tycker du om att bjuda. Och gärna bjuda flott! Och varför skulle du inte det? Har man råd är det väl naturligt att man vill unna den eller dem man älskar något alldeles extra? Kanske behöver ni komma bort ett tag och ta semester i Sverige? Kanske har ni något speciellt att fira? Ett jubileum, en förlovning, ett silverbröllop eller kanske till och med guld? 

När du är på semester i Sverige är det att bo på hotell en upplevelse i sig! Inget känns så härligt lyxigt som att ta in på ett riktigt bra hotell, luta sig tillbaka, relaxa och låta sig tas om hand! Hotellet har för många svenskar numera blivit viktigare än själva resmålet. Tänk en väl tilltagen säng, lyxigt badrum, generöst barskåp, stor terrass och – viktigast av allt – riktigt bra service!

Bjud kärestan på nöjesweekend i Stockholm och bo på ett av världens tjugo bästa hotell!

År 2015 valde redaktionen för Allt om Resor ut Sveriges fjorton absolut lyxigaste hotell, varav Stockholmshotellet Ett hem, på Östermalm, var ett. Ett hem har inte bara utsetts till ett av Sveriges bästa hotell, det har också hamnat på topplistan bland världens bästa hotell, tillsammans med klassiska hotell som The Carlyle i New York, La Reserve i Paris och Goldeneye på Jamaica. Inte dåligt, eller hur? Så här skriver det engelska resemagasinet Condé Nast Traveller om Ett hem:

Ett hem är precis vad det här 12-rumshuset ser ut som. Det vill säga om ditt hem har en avundsvärd samling modern konst, ett eget marmorinrett hamam-bad i källaren, en muromgärdad trädgård och en exceptionellt vänlig personal /…/ Med så få rum är det lätt att lura sig själv att tro att man faktiskt bor här, särskilt när kocken frågar dig om du vill äta i matsalen eller föredrar köket eller orangeriet.

Huset, ursprungligen byggt 1910 i enlighet med Arts and Craft-traditionen, var verkligen en gång ett riktigt hem, men har idag varsamt omvandlats till ett hotell av den engelska designern Ilse Crawford. Beläget i de eleganta diplomatkvarteren, Lärkstaden, på Östermalm, är det bara en kort promenad ner till city – perfekt för dig som gärna lägger lika mycket tid på att koppla av på hotellet som på att utforska stadens alla nöjen. Kanske är det här du vill fira alla hjärtans dag

Att det finns nöjen i Stockholm, råder det väl knappast något tvivel om. Här kan du bjuda dina kära på det mesta och det bästa i världsklass: shopping, teatrar, operor, musikaler, klubbar, pubar, sportevenemang, konserter, konst, kultur och lyxiga restauranger i Stockholm. Det är bara att välja och vraka. Ja, och boka i god tid förstås!

Kolla in den här artiklen för fler drömmiga resmål om du ska spendera din semester i Sverige.

Drömjul på en herrgård i Sverige

Något annat som kan vara fint att ge bort, till någon du tycker väldigt om, är en jul på en vacker svensk herrgård. För många människor skulle ingenting vara mera värt än att slippa stressen med allt julstök, och ändå få fira en äkta svensk jul med allt vad där ingår. Ingen storstädning, inget pynt, ingen gran som barrar och ingen skinka som ska griljeras. Bara att sätta sig ner till dukat bord och få allt serverat. Du och din käresta, din familj eller dina vänner – vilka du nu brukar fira jul med – kan njuta av sovmorgnar, långa stärkande promenader, en stund på gymmet, i bastun eller spaet och traditionsenlig svensk julmat. Ni dricker glögg och öppnar era julklappar i en lugn, vacker och avslappnande miljö, där ingenting saknas för att den där riktiga julstämningen ska infinna sig. Till och med tomte och en tur till julottan kan arrangeras. Låter inte det fantastiskt? 

En sådan möjlighet finner du på Hooks herrgård i Småland. Herrgården har anor från 1300-talet och hit kommer ni för att låta er skämmas bort av familjen Edberg som välkomnar er till ”en julhelg utan måsten”. Afternoon tea på verandan under uppesittarkvällen, tillgång till spa och fitness, jultomte och skjuts till julottan är bara några av de arrangemang som står på programmet.

Strumpor och glögg framför eldstad - Njut av en drömjul på en herrgård i Sverige med re:member

Upplev en riktig drömjul på Häringe slott. Här kan du vara med om ett komplett julfirande med allt från rimstuga till spökvandring, pepparkaksbak och slädåkning.

Strax utanför Västerhaninge i Stockholms län finner du Häringe slott. Hit har genom tiderna en lång rad glamorösa, dekadenta och extravaganta filmstjärnor, estradörer, miljardärer, kungar och primadonnor kommit för att festa och äta gott. Än idag är slottet fortfarande öppet för alla som vill roa sig kungligt. Här får du vara med om ett komplett julfirande med allt från rimstuga till spökvandring, pepparkaksbak och slädåkning.

I denna artikel hittar du fler alternativ för en riktigt härlig semester i Sverige.

Lyxig spa- och gourmetweekend i Skåne

En verklig guldkant på tillvaron kan du få till under en spa- och gourmetweekend på hotell Skansen i Båstad i norra Skåne. Här erbjuds olika paket som alla inkluderar spa och gourmetmiddagar med formidabel havsutsikt och högklassiga råvaror från Bjärehalvöns lokala odlare. Väljer du det lite lyxigare paketet Sinnenas lyx bjuds ni på afternoon tea framför brasan i vinterträdgården före besöket i spaet och kallbadhuset, varpå följer massage, champagne och en överdådig femrätters middag. 

Gör verklighet av dina planer redan nu!

Du känner väl till att med ett kreditkort från re:member kan du ta in på ett lyxigt hotell med dina käraste redan nu? Om du inte redan har ett kan du ansöka om kreditkort här. 

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.