sverige-for-den-sparsamme.jpg

Semester i Sverige för den sparsamme

Vad vill du göra på din semester? Skippa charterresan? Göra något i Sverige istället? Ja, varför inte? En semester i Sverige är som bekant helt fantastiskt och det finns egentligen hur mycket som helst att göra här på sommaren. Vad sägs om att kombinera ett besök i den kungliga huvudstaden med att båtluffa i Stockholms skärgård? Bada i Falkenberg och passa på att fynda i Ullared? Eller vandra på Kungsleden och uppleva midnattssolen?

Besök Kungliga huvudstaden och Stockholms skärgård på din semester i Sverige

Stockholm hör till de absolut populäraste resmålen vi har i vårt land. Och inte undra på det: huvudstaden bjuder ju på shopping, nöjen och kulturella upplevelser av högsta klass. Så varför inte vära lite turist i Sverige? Att en sommardag gå och strosa i Gamla Stan är en upplevelse bara det: här finner du udda och spännande butiker utmed Västerlånggatan, hus från 1300-talet där människor fortfarande bor, uteserveringar, den anrika jazzklubben Stampen, pubar, källarrestauranger… Här har du ju också Kungliga slottet med Livrustkammaren och Storkyrkan, liksom Nobelmuseet vid Stortorget – platsen där det famösa Stockholms blodbad en gång utspelade sig. Ja, och sen har du ju resten av Stockholm också, med Vasamuseet, Junibacken, Kungliga Djurgården, Naturhistoriska riksmuseet med Cosmonova, Skansen och Drottningholms slott med slottsteatern… ja listan kan ju göras hur lång som helst egentligen.

Boendealternativen i Stockholm är många, men kanske vågar du dig på något lite udda? Bo på ett fartyg vid Södermälarstrand eller ta in på Långholmen fängelsehotell till exempel – det är numera inte alls så simpelt och spartanskt som det låter!

Skulle du emellertid bli trött av all storstadsluft och alltför mycket sinnesintryck efter några dagar knallar du bara ner till Nybrokajen, Slussen eller Strömkajen, mitt i stan, och tar en skärgårdsbåt direkt ut till Stockholms skärgård! På bara någon timme befinner du dig fjärran från avgaser och folkmyller och har ersatt storstadspulsen med skärgårdens glittrande fjärdar och närmare 30 000 öar, kobbar och skär. Gör en dagsutflykt eller stanna längre och ta in på något av alla vandrarhem, pensionat eller hotell som finns härute. Ett bra budgetalternativ är att skaffa sig ett båtluffarkort. För drygt 400 kr åker du obegränsat på alla Waxholmsbolagets skärgårdslinjer under fem dagar. Kortet gäller dessutom på vissa av Strömma Kanalbolagets båtar. 

Barn på segelbåt - Upptäck Stockholms skärgård på din semester i Sverige

Ta med barnen ut på en båttur och njut av salta vågstänk under din semester i Sverige.

Bada i Falkenberg och fynda i Ullared

Är det en riktigt härlig semester med havsluft, finkornig sand och salta vågstänk du längtar efter så finner du den perfekta platsen i Falkenberg! Falkenberg ligger i Halland och Hallands sandstränder hör till de absolut bästa i Sverige: släta, långgrunda och barnvänliga i söder och lite mer klippiga i norr. Här hittar du ett härligt, myllrande strandliv fyllt med aktiviteter och after beach. Annars kan du ta en drömig semester i Sverige i soliga Gotland som har flest soltimmar i året.

Hyr husbil, bo billigt på camping eller kosta på dig hotell med resonabla priser. Väljer du camping och vädret sen inte blir vad du hoppats på, kan du med gott samvete ta en ”day off” från campinglivet och kosta på dig ett spa-paket istället, förslagsvis på ”Sveriges lyxigaste spa” på Falkenberg Strandbad. Lyxigt utan att kosta skjortan, för förutom alla behandlingar (bland annat turkiskt hamam-bad, eldrelax, utomhusbastu med mera), så ingår även övernattning, trerättersmiddag och frukost. Skulle du emellertid vara interesserad i mer lyx kan du kolla våran tips till en semester i sverige för den generösa restypen.

Något annat du med fördel kan göra en regnig dag i Falkenberg är att ta bilen eller bussen till lågprismeckat Ullared som ligger bara tre mil bort. Detta är faktiskt Sveriges populäraste resmål med närmare fem miljoner besökare om året! Gillar du shopping lär du inte bli besviken för här hittar du hela 100 000 olika produkter! Allt från kläder till leksaker, blommor, elektronik, möbler, böcker, sport, fritid och mycket mer.Och vill du riktigt shoppa loss och ta god tid på dig går det bra att ta in här över natten. Välj mellan storstuga, tältplats eller bekvämt hotell. Här finns även en shoppingfri zon med matställen, lugn & ro och ett lekland för barnen.

Här kommer lite tips till dig som vill ta med barnen på semesterresan.

Vandra på Kungsleden och besök Abisko

Ytterligare ett alternativ för en semster i Sverige är att ta dig till Lappland och vandra på Kungsleden. Den populära vandringsleden sträcker sig över 400 kilometer genom den lappländska fjällvärlden, från Abisko i norr till Hemavan i söder, och passar såväl nybörjare som rutinerade vandrare. Leden passerar bland annat Kebnekaisemassivet och inte mindre än fyra nationalparker: Stora Sjöfallet, Abisko, Sarek och Pieljekaise. Du upplever alpin terräng med höga dramatiska fjälltoppar, såväl som spegelblanka småsjöar inbäddade i grönskande fjällhedar. Övernattar gör du i någon av de stugor som drivs av Svenska turistföreningen. Mellan Kvikkjokk och Jäkkvik finns dock inga stugor, men här går det utmärkt att tälta.

Beroende på hur lång vandring du vill göra finns det olika ställen att starta eller avsluta på. Väljer du till exempel att starta vid Abisko kan du ta in på Abisko Mountain Lodge. Om hotellet har det sagts att det påminner om ett äldre fjällhotell ”vid vägs ände". Här kan du få hjälp att hitta just den vandringstur som passar dig. Du kan också få tips om fina fiskevatten och lämpliga bergstoppar att bestiga i närheten. Här spelades också delar av den populära tv-serien ”Midnattssol” in, och en av de små stugorna som omger hotellet är densamma som den unga franska kriminalkommissarien Kahina Zadis i serien bodde i.

Om du själv kan uppleva midnattssol här? Jajamensan, mellan den 27:e maj och den 18:e juli går solen aldrig ner bortom horisonten!

Planera din semester!

Du känner väl till att med ett kreditkort från re:member kan du förverkliga dina semesterplaner redan nu? Om du inte redan har ett kreditkort kan du ansöka om ett här.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.