sommarsemester-semestertips.jpg

Semestertips inför sommaren

Är du i full fart med att planera sommarens semester? Ja, de allra flesta av oss gör upp planerna inför sin sommarsemester under de sista 3 – 4 månaderna närmast före sommarsemestern. Barnfamiljer är de som av naturliga skäl oftast är ute i god tid, medan personer utan barn kan tillåta sig att vara mer impulsiva och vänta med att bestämma sig in i det sista. Oavsett vilken kategori du tillhör sitter det väl aldrig fel med lite heta semestertips inför sommarsemestern?

Semestertips inför din sommarsemester - kryssning till havs

Att åka på kryssning blir allt vanligare bland oss svenskar. Till de populäraste hör kryssningar i de norska fjordarna, all inclusive-kryssningar i Medelhavet och - icke att förglömma – kryssningar på vår alldeles egna och älskade Göta kanal.

Att åka Göta kanal är vad man kan kalla en riktig svensk sommarsemester! Välj mellan olika sträckor, från 2-dagarsturen Söderköping – Motala, till 6-dagarsturen Stockholm - Göteborg! En nyhet i 2017 är 3-dagarskryssningen ”Göta kanals pärlor”, där den klassiska gamla kanalbåten M/S Wilhelm Tham tar dig med på den allra vackraste sträckan av kanalen. I resan ingår 44 slussar, ett flertal stopp med guidade turer och helpension i fartygets matsal. Ju tidigare du bokar desto bättre pris gäller!

Barnfamiljer är de som av naturliga skäl oftast är ute i god tid, medan personer utan barn kan tillåta sig att vara mer impulsiva och vänta med att bestämma sig in i det sista.

Barnfamiljer är de som av naturliga skäl oftast är ute i god tid, medan personer utan barn kan tillåta sig att vara mer impulsiva och vänta med att bestämma sig in i det sista. 

Semestertips inför din sommarsemester - upplev båtcykling

Eller varför inte prova båtcykling? Du bor på båten men cyklar iväg på spännande äventyr under dagarna. På kvällen återvänder du till ditt flytande hem för en stunds avkoppling på soldäck inför den uppdukade middagen i mässen.

Det finns flera spännande alternativ. Du kan till exempel båtcykla i den Kroatiska ö-världen, med eller utan guide, båtcykla längs med Donau, båtcykla och prova vin i Bordeaux eller båtcykla och upptäcka omgivningarna runt Göta kanal. En sommarsemester med båtcykling är lika perfekt för barnfamiljen som för dig som vill hålla dig i form och undvika det stillasittande liv som det annars lätt kan bli ombord på en vanlig kryssning!

Semestertips inför din sommarsemester - ”Fly & Drive”

Ett annat hett semestertips är att ta med barnen på är en så kallad Fly & drive-semester! Här bestämmer ni själva såväl tempo som färdväg! Med andra ord ett helt perfekt sätt att visa den stora vida värden för barnen och en semester som blir ert alldeles egna sommaräventyr. Antingen bokar du allt själv – flyg, bil, hotell och motell – eller så beställer du ett färdigt paket där allt är förbokat, färdmanual medföljer och körsträckan är obegränsad.

För en Fly & Drive-semester i USA går det till exempel att sätta ihop ett komplett paket, med flyg till New York, Los Angeles eller San Fransisco, varifrån ni sedan tar er vidare på egen hand med hyrbil. Efter ett par dagar i exempelvis New York kan ni ta er vidare ner till Florida och Orlando, ”världens nöjeshuvudstad” och det förmodligen självklara valet för barnfamiljen. I Orlandos närhet ligger flera Disneyparker som Magic Kingdom, Epcot, Disney’s Hollywood Studios och Disney’s Animal Kingdom. Två andra stora och populära parker är Universal Orlando Resort och SeaWorld Orlando. Cirka en timme öster om Orlando ligger dessutom Kennedy Space Center som är väl värt ett besök! Därifrån är det sen bara någon dagstur ner till Miami beach där sol och bad väntar!

Ja, det här var några olika semestertips inför din sommarsemester, men vad det nu än blir så glömmer du väl inte att ta med dig ditt re:member kreditkort på resan? Genom att betala med ditt re:member kreditkort har du ju som bekant en rad fördelar som till exempel cash-back på alla inköp och räntefri delbetalning. Men detta är bara några av fördelarna. Läs mer om kreditkortfördelarna här. Om du inte redan har ett kreditkort kan du ansöka om ett här.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.