sista-minuten-all-inclusive-barn.jpg

Sista minuten all inclusive

Tillhör du de lyckliga få som har möjlighet att resa när du själv vill och inte behöver ta hänsyn till när barnen har skollov? Med lite flyt kan du tillbringa en vecka i solen för några tusenlappar – flyg, hotell, mat och dryck inkluderat. Det vill säga vad resebyråerna kallar sista minuten all inclusive.

De flesta flygbolag och resebyråer har en särskild avdelning på sina hemsidor där de säljer sista minuten all inclusive resor. Sista minuten all inclusive hittar du även på jämförelsesajter som Flygresor.se, Destination.se, Reseguiden.se m.fl. Skillnaden är att jämförelsesajterna inte säljer resorna. De är helt enkelt sökmotorer som jämför priset på resor till olika destinationer från en mängd olika flygbolag och researrangörer och presenterar en lista med de billigaste erbjudandena, som ibland är just sista minuten all inclusive resor. När du sedan klickar på resan hamnar du på resesbyråns hemsida och gör din bokning där.

Så hittar du den billigaste sista minuten all inclusive-resan

Hur kan då sista minuten all inclusive-resor vara så billiga? Jo, det beror på att flygbolagen och researrangörerna hellre rear ut resorna än att ha tomma platser på sina flyg och hotell. En tom flygstol eller ett tomt hotellrum är en ren förlust för dem. Finns det lediga platser kvar när avgångsdatumet närmar sig sänker de därför priset mer och mer tills någon nappar på erbjudandet. Det som kan tyckas lite förvirrande är att det ofta är precis tvärtom om du ska flyga reguljärt, det vill säga enbart köpa en flygbiljett. Ju närmare avresedagen, desto högre pris och de billigaste biljetterna säljs ofta flera månader i förväg.

Med lite flyt kan du tillbringa en vecka i solen för några tusenlappar – flyg, hotell, mat och dryck inkluderat.

Med lite flyt kan du tillbringa en vecka i solen för några tusenlappar – flyg, hotell, mat och dryck inkluderat.

Populära charterresmål funkar bäst

Om du är ute efter en sista minuten all inclusive resa måste du vara flexibel. Med andra ord: måste du resa på ett visst bestämt datum är chansen att göra ett superklipp avsevärt mindre. När det handlar om destinationer är det betydligt lättare att hitta bra sista minuten-deals till populära charterresmål som Kanarieöarna, Turkiet och Thailand än till storstäder som New York eller Paris.

En annan sak som kan vara bra att veta är att de flesta föredrar att resa iväg och komma hem på helgen, vilket gör att resebolagen har svårare att fylla upp resor med avgång mitt i veckan. Kan du resa på en onsdag eller torsdag har du därför en bra chans att hitta en billig sista minuten all inclusive-resa. Och till sist tumregel nummer ett: Res före eller efter skolloven!

Boka din sista minuten all inclusive-resa med re:member

Boka semesterresan på nätet och betala med ett kreditkort från re:member – det är både enkelt och säkert. Kreditkortet re:member flex har ingen årsavgift och du kan antingen välja att betala tillbaka hela beloppet eller delbetala en mindre summa varje månad. Och om du betalar 100% av resan med ditt re:member kreditkort så ingår det i de allra flesta fall både reseförsäkring och avbeställningsskydd.

Har du inte ett re:member flex kreditkort så kan det vara en bra idé att ansöka om ett kort redan nu, så att du får hem det i god tid inför resan.

Trevlig resa!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.