skidresor-till-alperna.jpg

Åk på skidresa till Alperna – Cortina och Sella Ronda

I vår förra artikel om skidresor till Alperna berättade vi om Val Thorens i Frankrike, Zermatt i Schweiz och Saalbach i Österrike. Här fortsätter vi vår tipsrunda bland Europas alptoppar och beger oss till Italien. Närmare bestämt till Cortina, jetsetorten där James Bonds berömda skidjakt i Ur Dödlig Synvinkel spelades in. Här kommer vår andra guide med tips på härliga skidresor i Alperna!

Skidresor till Alperna: Cortina

Cortina, även känt som Drottningen av Dolomiterna, är Italiens lyxigaste vintersportort och en av de verkliga alpklassikerna, i nivå med Gstaad, Zermatt och St Moritz. Här finns några av skidvärldens mest hänförande naturscenerier samt butiker, kaféer, restauranger och hotell i absolut toppklass.

Cortina är en pittoresk liten stad som har massor att erbjuda även för den som inte är intresserad av skidåkning. Till skillnad mot de flesta övriga vinterorter i de italienska alperna, som är starkt influerade av tiden då Sydtyrolen tillhörde Österrike, är Cortina en stad med tydlig italiensk prägel. Pizzan och pastan här är fantastisk och luncherna blir lätt långa innan eftermiddagspasset i backarna tar vid.

Skidresor till Alperna: Cortina

Att ge sig ut i pisterna på skidor eller snowboard i den vackra miljön i Cortina är en fantastisk upplevelse oavsett om du är nybörjare eller gillar utmanande åkning. Många tävlingsåkare tränar här, vilket säger en hel del om kvaliteten på pisterna. Det finns även gott om breda, välskötta familjevänliga backar och stora områden att cruisa runt i. Cortina tillhör ett av världens största liftsystem, Dolomiti Superski, med 1 220 kilometer pist i 12 dalar.

Antal pister: 101
Antal liftar: 51, inkl. 6 kabinbanor, 30 stolliftar och 15 släpliftar     

Åk på en skidresa till Alperna och andas in den friska luften och vackra naturen.

Åk på en skidresa till Alperna och andas in den friska luften och vackra naturen.

Skidresor till Alperna: Sella Ronda 

Alla slalomåkares dröm, Sella Ronda, är en 26 km lång skidtur runt det mäktiga bergsmassivet Sella via fyra skidorter: Canazei, Arabba, Corvara och Val Gardena. Om du bor i Cortina är det enklaste att ta en minibuss till Alta Badia (Corvara). Moderna liftar och kabinbanor tar dig upp i pisterna och du behöver bara ett enda liftkort: Dolomiti Superski. Turen tar ca 6 timmar och liftarna stänger kl. 17, så se till att komma iväg senast kl. 10 på förmiddagen. Sella Ronda är markerad i orange eller grönt, beroende på om man väljer att åka med- eller motsols. Här kan du ladda ner en pistkarta.

Boka din skidresa till Alperna med re:member

Boka skidresan på nätet och betala med ett kreditkort från re:member – det är både enkelt och säkert. Kreditkortet re:member flex har ingen årsavgift och du kan antingen välja att betala tillbaka hela beloppet eller delbetala en mindre summa varje månad.

Har du inte ett re:member flex kreditkort så kan det vara en bra idé att ansöka om ett kort redan nu, så att du får hem det i god tid inför resan.

Trevlig skidresa till Alperna!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.