skidresa-norge.jpg

Åk på skidresa till Norge

Dramatiska vyer, så vackra att man häpnar, backar med större fallhöjd än i Sverige, bra offpist-möjligheter, mindre köer till liftarna – det finns många skäl att åka på skidresa till Norge. Här är tre av de bästa skidorterna för dig som gillar att åka puder.  

Skidresa till Hemsedal

Med ett vinterlandskap som påminner om Alperna, varierande skidåkning och korta liftköer är norska Hemsedal, halvvägs mellan Oslo och Bergen, ett toppenbra alternativ till våra svenska skidorter. Skidanläggningarna omges av branta fjäll och 20 liftar tar dig upp till tre olika toppar. Hemsedal Skisenter är känt för sina många och lätt tillgängliga offpistområden och du kan vänta dig bra skidåkning både över och under trädgränsen. Afterski är också stort i Hemsedal och det finns hela 15 restauranger, pubar och klubbar att välja mellan.

Antal pister: 49, varav 9 med kvällsbelysning
Antal liftar: 20

Skidresa till Lofoten, Narvik

Narvik är en favorit för många offpistälskare. Backarna har Nordens högsta fallhöjd och bjuder på skidåkning med fantastisk utsikt över Ofotfjorden och de omgivande spetsiga fjälltopparna. En annan fördel är att du kan ta nattåget med SJ hit. Skidanläggningen som ligger mitt i stadens centrum är helt unik med pister som ger dig en känsla av att åka rakt ner i havet. Ta stolliften upp till toppen och hajka 300 hundra meter upp till Tredjetoppen så har du ett häftigt offpiståk framför dig.

Antal pister: 9 preparerade och 4 opreparerade
Antal liftar: 6

Skidåkare solar i backen - boka skidresan till Norge

Boka din skidresa till Norge på nätet och betala med ett kreditkort från re:member.

Skidresa till Oppdal  

Oppdal, 15 mil söder om Trondheim, är Norges första skidort och en dröm för dig som gillar offpist. Skidområdet är lika stort som i Åre och omfattar fyra fjälltoppar, men det finns bara en tredjedel så många liftar här och det är just det som är poängen, för det finns mängder med jungfrulig mark för offpiståkning. De flesta av backarna är soliga och ligger ovanför trädgränsen. I bäckravinen i Stølen, med direkt anslutning till liften, kan du köra fyra kilometer ren offpist. Ett åk som har allt.

Antal pister: 28, utspridda över fyra berg
Antal liftar: 17

Boka skidresan till Norge 

Kreditkortet re:member flex har ingen årsavgift och du kan antingen välja att betala tillbaka hela beloppet eller delbetala en mindre summa varje månad.

Har du inte ett re:member flex kreditkort så kan det vara en bra idé att ansöka om ett kort redan nu, så att du får hem det i god tid inför resan.

Trevlig skidresa till Norge!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.