stadssemester.jpg

Upptäck storstäderna som passar utmärkt för en storstadssemester!

Visste du att 1 av 4 svenskar föredrar att åka på en storstadssemester? Klassiker som London, Berlin och New York fortsätter att vara populära destinationer, men det finns många uppstickare för en härlig storstadssemester. Här är två av dem!

Storstadssemester i Madrid

Madrid är en storstadsmetropol med ett myllrande kaféliv, livliga torg och många lummiga parker – perfekt för en avkopplande weekend. Shoppingfynda i de små design- och vintagebutikerna som kantar de mysiga bakgatorna, se Goyas och Velázquez verk i Triángulo del Arte och koppla av med en café con leche på någon av stadens många uteserveringar.

Spanien är världsberömt för sina läderprodukter, så passa på att handla skor och väskor när du besöker Madrid. Utbudet är enormt och de flesta butiker är öppna till kl. 21 varje dag, förutom söndagar. Gillar du marknader bör du inte missa El Rastro som lär vara Europas största loppmarknad. Varje söndag morgon slår över 3 000 försäljare upp sina stånd utefter de slingrande gatorna i Madrids äldsta bostadsområde.

Hoppa över middagen när du är i Madrid och ta istället en tapeo, det vill säga en tapasrunda. Undvik turistfällorna kring Plaza Mayor och ta metron till station La Latina och Cava Baja, en gata med över 100 tapasrestauranger!

Är du interesserad av fotboll? Läs mer om fotbollsresa till Madrid här.

storstadsemester

Njut av en storstadsemester i Amsterdam eller Madrid över en weekend, storstäderna som har allt man kan önska sig.

Storstadssemester i Amsterdam

Amsterdam är staden som har allt man kan önska sig för en storstadssemester: ett högt tempo utan att det känns för stressigt och ett centrum där det mesta finns inom promenadavstånd. Om du undrar varför så många av de typiska smala husen lutar, så är svaret helt enkelt att staden är byggd på mark som tidigare var havsbotten, och därför är lite mer instabil än vad vi är vana vid i Sverige.

De vackra broarna och kanalerna bidrar till den intima charmen och den romantiska atmosfären. För den kulturintresserade finns förstklassiga konstmuseer som Rijkmuseum, där du kan se Nattvakten av Rembrandt och mästerverk av andra flamländska mästare som Frans Hals, Vermeer m.fl.  

Amsterdams nöjesliv är rikt och varierat, med mängder av barer, klubbar och inte minst pubar med ett enormt ölutbud. Shoppingutbudet är också utmärkt, särskilt om du gillar vintage. Mellan kanalerna Heren­gracht, Keizersgracht och Prinsengracht hittar du shoppingområdet De 9 Straatjes (de nio gatorna). Här ligger second hand-butiker, mysiga kaféer och designbutiker dörr i dörr. Staden er med andra ord perfekt för en tjejresa! Loppmarknaden Waterlooplein är också värt ett besök och har öppet alla dagar förutom söndag. 

Boka din storstadssemester med re:member

Boka din storstadssemester på nätet och betala med ett kreditkort från re:member – det är både enkelt och säkert. Kreditkortet re:member flex har ingen årsavgift och du kan antingen välja att betala tillbaka hela beloppet eller delbetala en mindre summa varje månad.

Har du inte ett re:member flex kreditkort så kan det vara en bra idé att ansöka om ett kreditkort redan nu, så att du får hem det i god tid inför resan.

Trevlig storstadssemester!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.