thailand-for-drommaren.jpg

Reseguide till Thailand för drömmaren

Drömmer du om Thailand? Mer än sju av tio svenskar går och drömmer om den perfekta semestern, men bara 40 % har ännu upplevt den. Hur är det med dig? Har du varit på din drömresa än? Inte? Då är det kanske dags. Här kommer vår reseguide till Thailand för drömmaren.

Skräddarsy din egen Thailandsresa: Du bestämmer själv resrutt, platser, sevärdheter, boenden, guider och aktiviteter, och planerar alltihop med hjälp av lokala resebyråer. Ändå har du garantier vad gäller säker betalning och att byråerna håller vad de lovar. Nedan har du ett förslag på en tretton dagar lång äventyrsresa för hela familjen. Men observera: Det är bara ett förslag. Allt går att ändra. Det är du som bestämmer! 

Bangkok – Sydostasiens ansikte utåt

Har du och/eller familjen ännu inte varit i Thailands huvudstad, Bangkok, så är detta en bra utgångspunkt för en rundresa i Thailand. Till Bangkok flyger du direkt från Stockholm eller Köpenhamn.

Och varför Bangkok? Jo, för att Bangkok är Sydostasiens ”ansikte utåt” – en jätteorganism med drygt sex miljoner invånare (räknar man ytterområdena så rör det sig om mer än 11 miljoner!). Bangkok är staden som ständigt byter skepnad och den upphör aldrig att fascinera. Här blandas storstadstrafik med magnifika buddistiska tempel, skytrains, exotiska stadsparker, kåkstäder och småhus intill floderna. Här kan du gå på matlagningskurser, resa med flodbåt och åka världens längsta och högsta linbana i den närbelägna djungeln. På din resa till Thailand passar Bangkok för hela familjen, försåvitt du har lite äldre barn. Här hittar du bra tips för dig som planerar en resa med barn .

I Bangkok finns också några av världens mest berömda lyxhotell, som det legendariska Mandarin Oriental, liksom hotell Shangri-La, som hämtar sina gäster med limousine på flygplatsen. Båda hotellen är fascinerande företeelser, väl värda ett besök, men för det behöver du ju nödvändigtvis inte bo här. Bangkok har ett enormt utbud av boenden i olika prisklasser: allt från prisvärda hotell, till bed & breakfastalternativ och ”guesthouses”. Men kanske vill du ändå bli hämtad på flygplatsen? Inget problem – allt går att boka med hjälp av din lokala resebyrå: chaufför, din egen privata guide och limousine också, om du nu skulle vilja ha det!

Gillar du och familjen shopping bör ni inte missa några av Bangkoks helt enorma varuhus: som det eleganta Siam Paragon, med 250 välfyllda modebutiker; eller den populära lågprisvarianten Mah Boon Krong Center (MBK), där ni hittar allt från mobiltelefoner till kläder och mat, och där du med fördel prutar!

Bangkok har också ett nöjesliv som är igång dygnets alla timmar – för den som vill det. Missa inte heller den senaste trenden: skybars i Bangkok. Bland de högst belägna, tillika trendigast just nu, märks The Dome at Lebua, 64 våningar upp, med hänförande utsikt över Bangkok by night!Glada kvinnor i bil - Boka din drömresa till Thailand med ett kreditkort från re:member

Du vet väl att du numera kan skräddarsy din Thailandsresa så att den blir precis som du drömmer om?

Få fler tips på olika sevärdheter i Bangkok i vår guide till Thailand här.

Floden Kwai, den thailändska regnskogen och Phuket!

När du och familjen fått nog av storstadspuls är det dags att bege sig vidare på ert thailändska äventyr. Från Bangkok tar ni lokaltåget – bara det ett äventyr –till kuststaden Mahachai. Här besöker ni en av landets största fiskmarknader och äter lunch på någon av de mycket prisvärda skaldjursrestaurangerna, varpå ni gör en kortare tågutflykt till en annan mycket sevärd marknad, Mae Khlong, eller ”Järnvägsmarknaden”, som bokstavligen äger rum på stationen eller närmare bestämt på spåren: När tåget rullar in plockar försäljarna skyndsamt ihop sina varor, för att, sekunden efter att tåget rullat vidare, lika självklart lägga tillbaka dem igen. Detta upprepas åtta gånger om dagen.

Med minibuss beger ni er till Amphawa, en traditionell gammal stad med vackra thailändska trähus utmed flodbankarna, varpå ni nästa dag fortsätter mot Kanchanaburi och Tham Krasae-stationen. På vägen gör ni naturligtvis ett stopp vid den berömda bron över den floden Kwai.

Natten tillbringar ni på floden, i ett luxuöst men strömlöst hotell, mitt i djupaste regnskogen. Hela hotellet består av flytande bungalows och det går bara att komma dit med båt. Påföljande morgon fortsätter ni med kanot till Monfolket där ni kanske deltar i en fotbollsmatch! 

Tillbaka från djungeln fortsätter ni med bil till Erawan Nationalpark, där ni besöker ett av landets vackraste vattenfall, simmar i sjöar med kristallklart vatten och har chans att stöta på såväl makaker som en och annan ödla. Därefter bär det av till Ayutthaya, Thailands antika huvudstad, som anses vara en av de mest spektakulära städerna i världen. Och så vidare med tåg och bil till Khao Sok National Park där ni rider elefant, vandrar med djungelguide och åker bambuflotte. 

De sista dagarna av er rundresa pustar ni ut och chillar på någon av Phukets makalöst underbara stränderinnan det är dags att styra kosan hemåt!

Låt drömresan gå i uppfyllelse redan nu!

När du sytt ihop din drömresa till Thailand kan du förverkliga den med ett kreditkort från re:member. Om du inte redan har ett kreditkort kan du ansöka om ett re:member kreditkort här. Trevlig resa! 

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.