thailand-for-den-generose.jpg

Lyxig reseguide till Thailand

Lyxfrukost på det femstjärniga hotellets terrass, med utsikt över den livliga Chao Praya-floden, säregna upplevelser på klongernas vatten, undervattensbröllop på paradisön Koh Kradan. För dig som kanske har gjort Thailand ett flertal gånger, men ännu inte fått nog, kommer här vår Thailand guide med tips på hur du får ut det absolut bästa och mest unika under din nästa resa till Leendenas land.

Guide till Thailand: Bangkok levererar

Några dagar i Bangkok är aldrig fel. Men i en stad som formligen har ALLT kan det ändå vara svårt att hitta det där som riktigt står ut. Har du ännu inte provat att äta frukost på femstjärniga Oriental Mandarin Hotel har du emellertid en sak kvar att göra i livet: Det är inte mycket som går upp emot att inta sitt frukostkaffe på terrassen till detta legendariska, 140 år gamla hotell, med det livliga flodlivet på Chao Praya precis nedanför. Såväl exteriör som interiör andas kolonialtid och nivån på servicen är makalöst hög. Det är med andra ord allt annat än underligt att detta har kallats världens i särklass bästa stadshotell! Och har du råd att också bo här – gör det! Om så bara för en natt, det är faktiskt värt pengarna! Priser från 4 000-5 000 kronor natten för ett dubbelrum. Om du vill resa lite billigare kan du läsa vår Thailand guide här.

Efter frukost går du förslagsvis ner till bryggorna nedanför hotellet och hyr en egen longtailbåt med skeppare för några timmar. Ni följer floden ut till de klassiska små vattendragen och kanalerna, klongerna, där Thonburis befolkning lever. Här möter du en helt annan värld än i Bangkok: du kommer nära det dagliga livet med matlagning och diskning intill de små flytande bostäderna och pålhusen; du ser varaner som solar sig på flodbankarna, undflyende havsormar som piskar i vattnet och gamla kvinnor som paddlar i fatt er med sina små båtar, i förhoppningen att du ska köpa deras varor. Handla något och ge också din skeppare generös dricks, så får du dig ännu några leenden tillbaka denna dag!

Shopping i Bangkok

Bangkok bjuder som bekant på shopping och varuhus i världsklass, men här finns också väldigt mycket piratkopierat. Är du ute efter originalmärken väljer du bort turisternas favoritvaruhus MBK och styr kosan mot Erwangallerian istället. Här finner du det verkligt avantgardiska modet i butiker som Club 21, Lanvin, Comme des Garcon och Stella McCartney. Ett annat flådigt varuhus är nya Central Embassy där du finner en arkitektur och en lyx gränsande till det komiska.

Äter gott gör du som bekant överallt i Bangkok – från lyxrestauranger till streetfood. Den bästa gatumaten i Bangkok hittar du på Sukhumvith soi 38. Om du hinner vill säga, för dessa små utmärkta kulinariska vattenhål håller dessvärre på att försvinna: Fastighetshajarna river hela gatan för att bygga ett nytt bostadsområde, så skynda att smaka på nudelsoppa med komage, buljong med grishjärta, stekt anka eller helt enkelt bara riktigt bra thaikäk! Får du mot förmodan nog av detta kan det vara läge att en kväll besöka den eleganta italienska restaurangen Zanotti, belägen i det exklusiva området Silom, i hjärtat av Bangkok. Hit söker sig affärsmän från hela världen för att njuta av färska råvaror och recept från norra Italien, kärleksfullt tillagade av restaurangens grundare, kocken Gianmaria Zanotti.

Ja, sen är det ju takbarerna, för du måste besöka en skybar i Bangkok! Vilken som är den trendigaste kan i och för sig diskuteras, men hängande 250 meter över staden, får nog hotell Lebua at State Tours Skybar ändå räknas som en av de allra häftigaste – tillika en av världens högst belägna!

Läs också vår stora reseguide för dig som vill uppleva något annorlunda.

Undervattensbröllop på paradisöarna som är som Thailand var förr

När du fått nog av Bangkoks alla nöjen på din resa till Thailand vill du ut till öarna med de svalkande vindarna, de vajande palmerna och de lata barfotadagarna på stränderna.

Söker du lugn och ro, bortom de vanliga turistorterna, är Koh Kut eller Koh Kood som ön också kallas, en verklig pärla! Koh Kut ligger nära den kambodjanska gränsen och här hittar du lite av Thailand som det var förr. Du bor bekvämt på lyxhotell om du vill det, eller superenkelt i bungalow på stranden. Hit kommer du med direktflyg från Bangkok till Trat, varifrån du åker buss och båt.

Vill du bo lyxigt men miljövänligt och samtidigt slippa horderna av turister är de prisbelönta paröarna Koh Yao Yai och Koh Yao Noi, en timmes båtfärd från Phuket, alldeles utmärkta. Här har flera exklusiva hotell byggts upp på senare tid och här kan du njuta livets goda dagar med vandring, snorkling och paddling.

Är du en drömmare? Läs vår reseguide till Thailands här.

På den lilla ön Koh Kradan, sydost om Phuket finns inga bilar, inga affärer och inget larmande nattliv. Bara kilometer efter kilometer med bländande vita sandstränder och ett kristallklart vatten, som gjort för snorkling. Det här är den verkliga paradisön! Och skulle det vara så att du och din partner går i giftastankar, och råkar ha dykcertifikat, åker ni hit lagom till Alla hjärtans dag. Då kan ni nämligen låta er vigas under vattnet! Redan gifta? Möter inga hinder på et bröllop utomlands. Man kan alltid avlägga sina löften på nytt!

Betala med re:member

När du väl bestämt dig för hur du ska tillbringa din nästa och bästa Thailandsresa är det bara att boka! Betala din resa med ett kreditkort från re:member. Om du inte redan har ett kreditkort kan du ansöka om ett re:member kreditkort här. Trevlig resa!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.