thailand-for-den-sparsamme.jpg

Prisvärd reseguide till Thailand

Går du och funderar på att boka nästa Thailandsresa själv? Med bättre flygförbindelser blir det allt intressantare att skippa chartern och istället boka reguljärt. I synnerhet om du redan har varit i Thailand flera gånger och skaffat dina egna kontakter och favoritboenden. Här har du flera matnyttiga tips för hur du bokar din Thailandsresa på bästa och billigast möjliga sätt, liksom en Thailand guide med populära resmål och sevärdheter!

Charter eller boka själv – vilket blir billigast?

Vad blir det för skillnad i pris om man bokar sin resa själv, jämfört med att ta en färdig paketresa? Ja, saken är den att det varierar – och avgörande är ju naturligtvis flygpriserna! Under vissa perioder är flygbiljetterna dyra och då är det ofta billigare att ta en charterresa. Omvänt gäller när flygpriserna sjunker, då kan du spara mycket pengar på att skippa charter när du väl hittat en bra flygförbindelse. Detta hänger naturligtvis ihop med att det är billigt att bo i Thailand, där hotellpriserna är låga. 

När är flygbiljetterna till Thailand billigast?

På nätet finns det numera väldigt bra interaktiva verktyg för att ta reda på vilka perioder det är som dyrast, respektive billigast, att flyga till olika resmål. Verktyget Skyscanner kan dessutom användas för att ta reda på när du ska boka för att få det så billigt som möjligt: Du väljer bara den rutt du är intresserad av och verktyget räknar sen ut exakt hur mycket du kan spara om du bokar ett visst antal veckor i förväg.

Ett generellt tips när du letar billiga flygresorna är att vara flexibel: sök datum över en hel månad eller över hela den billigaste månaden, detta eftersom flygpriserna kan variera avsevärt från dag till dag. Tänk också på att många städer har flera flygplatser, så välj en stad eller ett helt land som avreseplats. Och undersök möjligheten att inte använda samma flygbolag både tur och retur, det kan helt klart löna sig ekonomiskt. Få fler tips på hur du hittar billiga flygresor här.

Bangkok, det givna valet

Ska du nu planera och boka din resa till Thailand själv, varför då inte lägga in några dagars vistelse i huvudstaden? Bangkok är det perfekta resmålet att starta eller avsluta din resa med. Här shoppar du billigt och smart, här har du sevärdheter i mängder och här finns ett nattliv som inte lär göra dig besviken. 
Par på stranden - Boka resan till Thailand med kreditkortet re:member flex

Varför inte backpacka dig genom Thailand? Här får du tips på hur du planerar en sådan resa och hur du väljer rätt ryggsäck.

Bo i Bangkok:

Det finns gott om bra och billiga boenden i Bangkok: Prisvärda hotell, mysiga små värdshus, pensionat, bed & breakfast och så kallade guesthouses.

Äta i Bangkok:

Det spelar faktiskt nästan ingen roll var, eller vad, du äter i Bangkok, chansen att du äter ditt livs bästa måltid är stor! Och detta oavsett om du köper takeaway i ett gatukök eller slår på stort på någon av de många lyxrestaurangerna. En måltid kan kosta allt från 10 kronor upp till hur mycket som helst. Förvånansvärt prisvärda är de stora lyxhotellens lunchbufféer, de är helt enkelt makalöst goda! De tusentals billiga gatuköken i Bangkok är dock inget att vara rädd för: maten är så gott som alltid hygieniskt tillagad och väldigt, väldigt god! 

Smart shopping och populära sevärdheter i Bangkok:

  • Kungliga palatset Wat Phra Keo – den thailändska kungafamiljens hem mellan 1782 och 1946, ett av stadens populäraste resmål och helt enkelt ett ”måste” när man besöker Bangkok.
  • Helgmarknaden Chatuchak – faktiskt ett annat ”måste”. Mycket på grund av dess enorma storlek. En normal helg söker sig uppemot 200 000 människor hit och här finns bokstavligen ALLT! Detta är marknaden där du verkligen kan ”shop till you drop”.
  • Blomstermarknaden Pak Klong Talad – Hit kommer du kanske inte först och främst för att shoppa, utan för att se, njuta och känna doften av alla de tusentals blommor som varje morgon levereras av blomsterodlare från hela landet.
  • Nattmarknaden Asiatique The Riverfront – En av de nyare av Bangkoks alla nattöppna marknader, med särskilt fint utbud av hantverksprodukter. Här hittar du några av de bästa souvenirerna att ta med hem!
  • Vinmanek-palatset – Palatset är världens största byggnad i guldteakträ och byggdes som ett kungligt palats år 1901.

Bangkoks nattliv

  • Heta klubbar – här finns alla stilar och prisklasser: från klubbarna på Khao San Road, den mest kända gatan i Bangkok, där shorts- och linneklädda turister dansar i flipflops och festar natten lång; till RCA, Royal City Awenue, där du ser färre turister, men desto fler sportbilar och dessas eleganta unga ägare från den thailändska överklassen.

Semesterparadiset Hua Hin

Efter några intensiva dagar i den pulserande storstaden längtar du kanske ut till kusten, havet och rofylldheten. Då är det dags att bege sig söderut, förslagsvis till det gamla semesterparadiset Hua Hin. Hit kan du antingen flyga från Bangkok eller enkelt ta tåget – bara detett alldeles lagom äventyr i sig: efter 4-6 timmars resa, då du fått se ett stycke Thailand få turister annars får uppleva, kliver du av på en tågstation som ser ut som tagen ur en film och där kungen har sin egen väntpaviljong.

Den thailändske kungen har tillbringat mycket tid i Hua Hin, vilket kanske är en av förklaringarna till att orten är ett så populärt semestermål bland thailändarna själva. I Hua Hin råder fortfarande atmosfären från det gamla, genuina Thailand. De högresta lyxhotellen är få, här är det de låga träbyggnaderna som kantar gatorna. Ändå finns ett stort och varierat utbud av boenden, restauranger, barer och butiker. Här njuter du av lugnet på stranden, liksom av den fantastiska maten. Särskilt fisk- och skaldjursrestaurangerna, ute på de jättelika träpirerna, är något utöver det vanliga.

Efter några dagar kan du hoppa på ännu ett tåg söderut – eller flyga. Mot nya öden och äventyr på Thailands många öar!

Betala med re:member

När du väl har bestämt dig för när, hur och vart i Thailand du ska åka, är det äntligen dags att boka! Om du inte redan har ett kreditkort kan du ansöka om ett här. Trevlig resa! 

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.