5-smarta-jobb-for-dig-som-vill-jobba-hemifran.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

5 smarta jobb för dig som vill jobba hemifrån

Många människor drömmer om att kunna planera sin tid själva, att få en större frihet i jobbet och att kunna börja och sluta arbetsdagen när de vill. Det finns ett sätt att göra detta på, genom att börja jobba hemifrån. Men det är inte bara att börja. Att arbeta från hemmet kräver mycket disciplin, i många fall mer än när du arbetar på en fast arbetsplats. Det finns naturligtvis många fördelar med att jobba hemifrån, exempelvis kan du själv planera din arbetsdag, ta paus när du vill eller vara ledig mitt i veckan och jobba ikapp under helgen. Men eftersom du själv bestämmer, gäller det att du utför det jobb du måste göra och har den disciplin det krävs. Det finns många olika jobb som du kan utföra hemifrån, vi ska berätta lite mer om fem olika jobb.

1. Dropshipping

Dropshipping innebär i korthet att du fungerar som en mellanhand mellan slutkund och distributör. Vad din arbetsuppgift är om du arbetar med dropshipping är att du ska hitta kunder till distributören. Om du vill börja arbeta med dropshipping behöver du först och främst hitta en återförsäljare, dessa finns på sidor som salehoo.com. Att arbeta med dropshipping är inte jättelätt, det krävs mycket av dig som person eftersom du mer eller mindre blir marknadsavdelning åt olika företag. För att veta mer om dropshipping kan det vara bra att läsa den korta guiden hos företagande.se.

2. Översättare

Ett yrke som många människor kan arbeta med är översättning. Att vara översättare kräver att du är duktig på språk och att du behärskar minst två språk flytande. Många företag vill se ett prov innan du börjar arbeta, för att på så sätt kolla dina språkkunskaper. Om du behärskar fler språk än just engelska och svenska kan du dessutom ha större chanser till mer jobb.

3. Driv en blogg

Ett fenomen som varit populärt de senaste åren är att blogga. Vem som helst kan idag starta och driva en blogg, helt kostnadsfritt. Du behöver inte ens ha något särskilt att skriva om, många av de största bloggarna i Sverige handlar om bloggarens vardag. Har du någon intressant vinkel eller en annorlunda livsstil är det såklart lättare att locka till sig läsare. För att nå ut gäller det att du gör reklam för dig själv och lägger ner stor tid på bloggen.

4. Distanskurser

Om du är kvalificerad lärare eller om du helt enkelt har studerat något särskilt ämne i flera år, skulle du kunna hålla distanskurser. Distanskurser är oftast billigare än fysiska kurser och du kan dessutom arbeta hemifrån. Du kan även jobba med läxhjälp, något som blivit allt vanligare online.

5. Köpa och sälja aktier

Om du är intresserad av att tjäna stora pengar kan du börja köpa och sälja aktier. Det finns stora pengar att hämta om du blir duktig på detta. För att veta mer om hur du går tillväga kan du kontakta din bank. Sedan gäller det bara att läsa på, det finns mängder av bloggar och böcker om ämnet.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.