pask-aktiviteter-stockholm.jpg
Tips om kreditkort

Det finns många fördelar med ett kreditkort från re:member.

Läs mer

Aktiviteter i Stockholm under påsklovet

Under påsklovet finns det massor att se och göra i Stockholm, oavsett om du reser hit med leksugna barn i baksätet eller om du är sugen på berikande kulturupplevelser. Här är en liten guide till aktiviteter i Stockholm för dig som funderar på att resa hit under påsklovet.

Att resa till Stockholm under mitten av april, när vårsolen börjar visa sig och livsandarna vaknar, är helt enkelt underbart. Promenera längs någon av stadens alla vackra kajer, ta en espresso på ett mysigt kafé och njut av livet. Tillåt dig också att göra allt som en riktig turist gör! Ta med barnen till påskfirandet på Skansen, besök Skattkammaren på Kungliga Slottet, utnyttja Hop on – Hop off-bussarna och ta en rundtur med båt runt Stockholm eller en guidad stadsvandring i Gamla Stan. Här följer våra bästa tips för en lyckad påsksemester i vår vackra huvudstad.

Påskaktiviteter i Stockholm

Skansen firas påsk med allt från påskmarknad, påskpynt och påskbord i hus och gårdar, äggpickning och kvastbindning. På Skärtorsdagen är det fri entré för alla barn 6–15 år som är utklädda till påskkärringar.  

På Djurgården hittar du också ABBA the museum där du får uppleva den legendariska popgruppens värld från insidan. Se hur du klär i deras scenkostymer, sjung i Polarstudion och kliv på scenen tillsammans med bandet.

Ett stenkast från Abbamuseet ligger Aquaria, ett vattenmuseum fullt av hajar och andra häftiga djur. Vandra genom en tropisk regnskog och se allt från pytonormar till prickskjutande sprutfiskar. Avsluta besöket med en lunch på caféet, som har en av Stockholms vackraste utsikter.

Har du drömt om att kunna flyga? Då ska du bege dig till Sveriges första vindtunnel som heter Bodyflight och ligger i Bromma. Här får du uppleva den fantastiska känslan av ett fritt fall utan att behöva hoppa fallskärm. Du svävar fritt i en vindtunnel som drivs av fläktar som ger en luftström på upp till 200 km i timmen. Oiiiii!

Flicka målar påskägg - Påsklov i Stockholm

Ta med familjen till Skansen och fira in påsken med både påskpyntning, äggpickning och kvastbindning.

Läs även om hur du kan uppleva naturen med en utflykt i Stockholm här.

Aktiviteter i Stockholm med Stockholm Pass

Innan du ska hitta ting att göra i Stockholm under påsklovet ska du skaffa ett Stockholm Pass. Kortet finns att köpa för 1, 2, 3 eller 5 dagar och ger dig fritt inträde till över 60 olika attraktioner och 14 sightseeingturer i Stockholm.  

Här följer några exempel på alla fantastiska aktiviteter som ingår i Stockholm Pass:

Guidad stadsvandring i gamla stan

En spännande vandring genom de smala gränderna och de gamla valven i Gamla Stan – Stockholms ursprungliga stadskärna. Guiden berättar spännande anekdoter från stadens historia, såsom Stockholms blodbad och hur livet tedde sig för Stockholmarna på medeltiden fram till idag.

Fotografiska

I en vacker gammal industribyggnad på Stadsgårdskajen ligger Fotografiska, en av Stockholms mest populära mötesplatser för alla som är intresserade av fotokonst. Utställningarna lockar över 500 000 besökare årligen. Fotografiska anordnar även konserter och artist talks.

Vasamuseet

På Vasamuseet kan du se världens enda bevarade skepp från 1600-talet. Det kungliga skeppet Vasa sjönk under sin jungfruseglats 1628 och bärgades 333 år senare, år 1961. Vasamuseet är Skandinaviens mest besökta museum med över en miljon besökare årligen.

Kungliga Slottet

Kungliga Slottet i Stockholm är ett av Europas största palats och uppfördes under början av 1700-talet. Här kan du bland annat besöka Museum Tre Kronor, Gustav III's antikmuseum, Representationsvåningarna och Rikssalen. Missa heller inte Skattkammaren i slottets källarvalv, där du bland annat kan se Gustav Vasas rikssvärd.

Om du har barnen med dig

 • Junibacken

 • Tekniska museet

 • Fjärilshuset

 • Leksaksmuseet

 • Tom Tits Experiment

 • Skyview

Sightseeingturer

 • Hop On – Hop Off buss och båtturer

 • Djurgården runt

 • Stockholm Panorama busstur

 • Under Stockholms broar

 • Båttur till Drottningholm

 • Båttur till Vaxholm

Ta dig runt i Stockholm

Om du lämnat bilen hemma rekommenderar vi att du köper ett SL-kort. Då får du åka obegränsat på spårvagn, buss, tunnelbana, pendeltåg och båtar.

Finansiera aktiviteterna i Stockholm

Om du ska boka aktiviteter i Stockholm under påsklovet är det kanske bra att ha möjlighet att kunna betala i efterskott. Kreditkortet re:member flex har ingen årsavgift och du har upp till 56 dagar räntefri kredit. Det innebär att om du betalar hela beloppet när du får fakturan så blir det ingen ränta. Att ansöka är enkelt och du kan ansöka om en kredit mellan 5 000 – 50 000 kr.

Trevlig resa!

Ansök om kreditkortet re:member flex här .

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.