Delbetala med kortet

Logga in på Mina Sidor för att lägga upp en räntefri delbetalning. 

Läs mer

TV eller projektor – vad passar var?

En av de vanligaste aktiviteterna idag är att kolla på filmer, tv-serier och sport. Detta görs vanligtvis framför din TV men även framför datorskärmen och i vissa fall även på en bioduk genom en projektor. Alla dessa alternativ har sina egenskaper, fördelar och nackdelar och passar på olika ställen och vid olika situationer. Men vad ska du egentligen välja, tv eller projektor?

TV

En TV är en av de vanligaste skärmarna och används till filmer, serier och sport men även för att kolla på nyheter och olika program som går på de olika kanalerna. Dessa kommer i olika storlekar och priser. Om du vill kolla på dina filmer på ett relativt billigt och prisvärt sätt så är en TV ett utmärkt alternativ. TV-apparater kan du ha i vardagsrummet, sovrummet eller vilket annat rum som helst så länge utrymmet tillåter det. Har du en spelkonsol så är det oftast till din TV som du kopplar upp den. Då kan det vara värt att kolla att du har rätt kabelingångar på din TV, särskilt om det är en äldre modell.

En fördel med att köpa en TV är att du kan hitta bra erbjudanden och priser, både på nätet och hos de olika butikerna. En TV är dessutom enkel att installera och du kan börja använda den nästan direkt.

Projektor

En projektor är en maskin som visar upp en bild på en skärm på samma sätt som när du besöker en biograf. Om bildkvalitet och känsla är viktigt för dig så är en projektor ett alternativ som du seriöst ska ha i åtanke. Med rätt projektor och utrustning kan du i princip skapa en egen liten biosalong hemma. Du får då en större skärm med högre bildkvalitet än vad de flesta TV-skärmar kan erbjuda. Ett hinder som avskräcker många är att det är lite mer komplicerat jämfört med att köpa in och installera en TV. Allt beror på vad det är du vill använda den till, hur höga krav du har och hur mycket du vill spendera på din utrustning.

För bästa möjliga projektorupplevelse så behöver du mer än bara en projektor. Du kommer även att behöva en bra duk och en ljudanläggning. Just ljudet är en av de stora skillnaderna mellan en vanlig TV och en projektor. När du köper en TV så ingår det hörlurar som fungerar direkt. När du köper en projektor så kommer du att behöva använda en ljudanläggning om du vill kunna höra något. Dessutom så kan det även vara bra att rummet i sig passar för projektorn och duken. För bästa upplevelse så är det bra om ljuset inte kan reflekteras mot väggarna eller andra ytor som exempelvis fönster.

TV eller projektor - vad kostar det?

En projektor kan ge dig den bästa upplevelsen för filmer men det kommer även att kosta mer jämfört med en vanlig TV. Med ett kreditkort blir kostnaden lite lättare att hantera. Detsamma gäller om du skulle välja att köpa en TV. 

 

Lycka till med ditt val!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.