fordelar-med-tagresor.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

4 fördelar med tågresor

Pendlar du, har du ett jobb som innebär att du måste resa mycket eller ska du kanske på semester någonstans i Europa? Då bör du överväga att resa med tåg. Att ta tåget istället för att flyga eller köra bil är bra på många sätt och här ger vi dig fyra av de största fördelarna med att välja tåg som transportmedel:

Tågresor är miljövänligt

Första punkten på listan över fördelarna med att resa med tåg är förstås miljöaspekten. Idag är tåg det transportmedel som ger minsta möjliga påverkan på miljön. Tåget använder sig av lite energi som dessutom är miljövänligt producerad och det producerar inga luftföroreningar. Om du vill vara miljövänlig när du ska ut och resa bör tåget vara ditt förstahandsval när det är möjligt ­– antingen under hela eller delar av resan. Om du vill se hur tåget står sig jämfört med andra transportmedel när det gäller miljöpåverkan kan det vara intressant att ta en titt på SJ:s miljökalkyl.

Avkopplande

Den andra fördelen är att tågresor är avkopplande. Resan kan ta lite tid, men ger också dig tid – du får möjlighet att koppla av, njuta av en god bok eller film, sova en stund eller bara njuta av utsikten och de vackra omgivningarna. En tågresa är en perfekt chans att återhämta sig lite – i en stressig vardag kan några timmars tågresa vara precis det du behöver.

Bekvämlighet

Den tredje punkten på listan över fördelar med tågresor är bekvämligheten. Moderna tåg erbjuder bekvämligheter såsom sköna säten, kaffeservering, bistrovagn, möjlighet att ladda din laptop och sovkupé om du reser på natten. På längre tågresor i Europa är bekvämligheten verkligen på topp med stora skärmar i kupéerna som visar bra filmer och som dessutom har bra ljudanläggningar. Allt detta för att du ska få en behaglig tågresa.

Kolla även vår artikelsektion hvor du kan hämta goda resetips här.

Trivsel på tåget

När alla dessa punkter kombineras till en punkt kan vi säga att den fjärde fördelen med tågresor är den trivsel du upplever under resans gång. Med gott miljösamvete, möjligheten att koppla av och de bekvämligheter som moderna tåg erbjuder finns det ingen anledning till att man inte skulle trivas när man reser med tåg. På ett tåg får du allt du behöver medan du tar dig från punkt A till punkt B. Och om du inte har tillräckligt med ro i kroppen för att njuta av utsikten under hela resan kan du utnyttja restimmarna till att hålla dig uppdaterad på jobbet eller med skolarbetet då de flesta moderna tåg erbjuder tillgång till internet.

Extra resefördelar med re:member

Oavsett resmål är det en fördel att kunna använda ett kreditkort från re:member vid tågresor. En kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd är alltid bra att ha och båda är inkluderade i kortet om du betalar mer än 50 % av resekostnaderna med det. Du kan ansöka om upp till 100 000 kronor i kredit, vilket gör att du alltid har extra pengar tillgängliga om något oväntat skulle inträffa. Ansök om ett kreditkort idag så hinner du få kortet innan din nästa tågresa.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.