ultimata-packlistan-solsemester.jpg
Trygghet på resan

Logga in på

Mina Sidor

för att se, ändra och lägga till försäkringar.

Den ultimata packlistan inför solsemestern

Resan till solen har varit efterlängtad, och när du äntligen kommer fram till hotellet vill du direkt gå ner till stranden. Men när du öppnar resväskan inser du att glömt packa ner en bra bok. ”Inga problem” tänker du, ”jag kan ju köpa en här”. Problemet är bara att det kan vara svårt att hitta en bok på svenska som du faktiskt vill läsa på en semesterort.

För att undvika att du glömmer att packa ner det viktigaste har vi gjort en packlista till solsemester för dig som ska resa bort. Håll till godo och trevlig resa!

 • Pass, flygbiljetter och pengar:
  Utan pass, flygbiljetter och pengar och kommer du inte längre än till flygplatsen, så börja med att packa ner detta. Kontrollera också att passet fortfarande är giltigt. Ta även med körkortet om du ska hyra bil på resan.

 • Elektronik:
  Mobil, kamera och dator – och förstås alla laddare du behöver. Dubbelkolla att du har minneskort till kameran. En minihögtalare kan också vara nice att ha på hotellrummet.

 • Medicin:
  Att må dåligt på semestern är urtrist och det kan hända att de läkemedel du behöver är receptbelagda i landet du besöker, så packa ner något mot huvudvärk, feber och magproblem.  

 • Toalettsaker:
  Tandborste och tandkräm, deodorant och parfym och våtservetter kan vara en fördel att ha med sig på resan. Schampo och balsam kan du köpa när du kommer fram. Om du ska ha med dig toalettsaker i handbagaget, tänk på att varje vätskebehållare får innehålla max 100 ml, och allt måste få plats i en genomskinlig plastpåse på max 1 liter.

 • Kläder:
  När du åker på semester till sydliga breddgrader behöver du inte ta med dig hela garderoben. Du behöver badkläder, underkläder och lätta sommarkläder som andas. Och något långärmat om det skulle bli svalt ute på kvällen.  

 • Skor:
  Syftet med en badsemester är förstås att du ska koppla av och då behöver du bara sandaler eller flip flops. Men om du vill utforska omgivningarna kan det vara bra med ett par bekväma joggingskor, så ta med det också.

 • Annat:
  När du åker till solen får du inte glömma att ta med solkrämen. Solglasögon och en solhatt eller keps kan också vara bra att ha. Och kom ihåg att dricka mycket vatten när du solar.

Glöm inte kreditkortet på din solsemester

Ett kreditkort är praktiskt att ha med sig på resan och bör vara med på packningslistan till solsemestern, inte minst med tanke på säkerheten. Tänk på att alltid välja att betala i lokal valuta utomlands så undviker du onödiga växlingskostnader. 

Betalar du med re:member kreditkort så ingår dessutom åtta reserelaterade försäkringar, helt utan extra kostnad. Med förmånsprogrammet re:member reward får du upp till 25 % reward-rabatt på utvalda tjänster och produkter i över 300 webbutiker, bland annat 10 % rabatt på hotellbokningar hos Hotels.com

Har du inte redan ett kreditkort från re:member så kan det vara en bra idé att ansöka om ett kort redan nu, så att du får hem det i god tid inför resan.

Vi hoppas at du kan använda packlistan inför solsemestern - trevlig resa!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.