En lyxig skidresa till Vemdalen – här är de bästa tipsen för en lyckad semester

Det är viktigt att unna sig lite lyx ibland och vad passar väl bättre än en perfekt kombination av äventyr, avkoppling samt god mat och dryck i Vemdalen? Med utmanande skidåkning i glittrande pudersnö och makalösa kvällar kan du sätta ordentlig guldkant på tillvaron!

Är du sugen på skidsemester till ett ställe som ännu inte upptäckts av världens alla turister? Vill du ha fullständig avkoppling och total spänning på samma gång? Då är Vemdalen rätt destination för dig! Ta med dig din andra hälft på en skidresa till en modern och nybyggd skidort, endast 48 mil norr om Stockholm. Det absolut enklaste är att ta bilen, men om ni vill njuta av utsikten under färden dit kan ni ta tåg eller buss från Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Skidåkaren Emil Johansson har varit i Vemdalen många gånger och har många fina minnen därifrån.

– Om jag åker på skidresa i Sverige åker jag gärna dit. Det ligger bra till, i en riktigt fin fjällmiljö. Det är lite skidåkarby över det hela så det är väldigt mysigt. Mitt bästa minne från Vemdalen är nog när vi var där på träningsläger. Det var när jag var tio år, och mellan ett för- och eftermiddagspass, där på lunchen, hade vi pannkakstävling om vem som kunde käka flest pannkakor. Jag tror jag vann den tävlingen, jag käkade 32 stycken eller något sådant.

Snösäkra backar hela säsongen

Trots att Vemdalen inte är Sveriges största skidort till kartan sett, har anläggningen med sina tre skidområden, Vemdalsskalet, Björnrike och Klövsjö/Storhogna, mer än tillräckligt att erbjuda för en perfekt skidresa. Samtliga ligger på hög höjd, är snösäkra från starten av säsongen och kan erbjuda riktigt utmanande fallhöjder för den som vågar. Totalt finns 35 liftar – många av dem helt nybyggda – och 58 roliga nedfarter i varierande svårighetsgrad. Dessutom finns tre Snow Parks med hopp och rails att utmana sig med, utöver en hel del annat i det snötäckta paradiset. Vill du ta med familjen är det givetvis inget problem, här finns något för alla!

– Det är väldigt varierade pister, det finns en hel del familjevänliga backar men det finns också hang där man verkligen kan trycka på med hårda carving-svängar och så finns det ju lite bra tillgång till off-pist också, det finns helt enkelt lite av varje, berättar Emil Johansson.

Äventyr utan skidor i Vemdalen

Den som vill ha lite variation med andra aktiviteter än skidåkning har alltid mycket att välja mellan. Förutom att de många hotellen erbjuder bad, spa och relax, anordnas ofta olika tävlingar och evenemang på anläggningen. Förutom skidtävlingar – så klart – kan du som inte vill delta njuta av spektakulära shower och uppvisningsåk från andra modiga deltagare.

– Anläggningen arrangerar mycket kring backarna och annars går det ju alltid att ta en after ski om man är sugen på det, säger Johansson.

God mat på pianobar och stenugnsbageri

Just after ski-möjligheterna är det gott om i Vemdalen. Mat och dryck finns det överlag väldigt gott om över hela anläggningen och givetvis borde du utforska varje kulinariskt hörn av den snötäckta skidåkarbyn. Under en dag i backen kan det passa bra med en snabb lunch på Sibylla eller lite rykande färskt bröd hos Klövsjö Stenugnsbageri, för att senare på kvällen dricka och äta gott på HumleLiret, som kombinerar svenskt och mexikanskt, eller Storhogna M som erbjuder god mat och avslappnat barhäng. Passet och Pianobaren på Vemdalsskalets högfjällshotell är två andra ställen som är kända för trevlig after ski efter en lång dags skidåkning.

Boende och hotell i Vemdalen

När det gäller boende i Vemdalen finns det även där mycket att välja mellan: lyxigare spa-hotell, mysiga stugor eller större lägenheter – något för alla, helt enkelt!

– Det finns många ski in & ski out-lägen. Dels kan du bo nere vid torget – jättemysigt, men sen finns det ju också många stugor runt omkring skidområdet där det går jättebra att bo, menar Johansson, som själv bott på många ställen på orten.

Två andra tips är lyxiga Storhogna Högfjällshotell och Spa, där ni verkligen får njuta ordentligt, eller genuint mysiga Klövsjöfjäll, där ni har absolut närmast till backarna och den snöiga atmosfären.

Spara pengar – boka resan till Vemdalen med re:member!

Du som ska på skidresa till Vemdalen kan få riktigt bra fördelar om du har ett re:member flex kreditkort. Tack vare re:members förmånsprogram får du nämligen upptill 10 % rabatt hos både Hotels.com och Expedia, om du betalar boendet med ditt re:member-kort. Om du inte redan har ett re:member flex kreditkort, kan du enkelt ansöka om ett här!

Trevlig skidresa!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.