uteservering-stockholm.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

De 10 bästa restaurangerna med uteservering i Stockholm

När de första varma solstrålarna börjar visa sig på våren kryper vi svenskar fram ur våra vinteriden. Då vill vi sitta på en uteservering och njuta av det vackra vädret, tillsammans med människor vi tycker om. Uteserveringar är riktigt populära och de restauranger som har satsat på detta, får verkligen uppleva högtryck under soliga dagar. Men vilka uteserveringar är egentligen de bästa? Här får du en guide till Stockholms tio absolut bästa restauranger med uteservering.

1. Mosebacketerrassen på Södra Teatern

På Mosebacke torg på Södermalm, finns en fantastisk uteservering på mosebackterrassen för den som orkar gå den långa backen upp till uteserveringen från Slussens tunnelbana. Här finns flera barer, god grillmat, korv och andra snacks för den som är hungrig och väldigt ofta bjuds det på skön livemusik.

Prisnivån på mat och dryck är relativt normal för att vara på Södermalm, och du får generellt sett rätt mycket för pengarna. Det är ett riktigt populärt ställe på somrarna, med över 20 000 besökare. Här hittar du allt från musikfantaster och hipsters, till turister och stora kompisgäng.

2. Trädgården

För den som gärna fortsätter kvällen på Södermalm, är Trädgården, nära Skanstulls tunnelbana, en riktig höjdare. Här pågår festligheterna hela dagen, från solig lunch till spännande natt. Trädgården har flera barer, både ute och inne, stort dansgolv, pingisbord och många livekonserter. Är det sport-evenemang på agendan, visas ofta viktiga matcher på storbild.

Köp mat och dryck till sköna priser, hugg en burgare med eller utan kött och dansa hela natten tillsammans med dina vänner. Hit kommer alla, både stockholmare och turister, och det passar både för dem som vill ha en helkväll och dem som vill börja dagen med en mysig lunch.

Läs även tips på saker att göra i Stockholm här.

3. Orangeriet

På Norr Mälarstrand på Kungsholmen finns en skön mix av bar, restaurang och café, vilket passar perfekt när man inte riktigt vet hur hungrig man är. Nere vid vattnet får man en ordentlig uteservering med mysiga kuddar och skön musik som passar de flesta som strosar förbi.

Priserna är något högre än på till exempel vissa ställen på Södermalm, men för den som uppskattar goda drinkar och fräsiga tilltugg är detta verkligen ett ställe att besöka. Även kaffefantaster kan uppskatta de många varianterna på den välkända espresson.

4. Mälarpaviljongen

Vill du ha en uteservering som ligger ännu närmare vattnet, besök Mälarpaviljongen, lite längre bort på Norr Mälarstrand. Här ligger hela restaurangen nämligen ute på en flytbrygga i vattnet, så mer sjöutsikt än så blir det nästan inte. Mälarpaviljongen är alltid fullproppad på somrarna och med tanke på att den blivit utsedd till en av världens bästa restauranger är det inte så konstigt.

Här kan du avnjuta en god middag tillsammans med vännerna, ta en drink med kollegor efter jobbet eller bara se på den den fina utsikten. Mat och dryck håller relativt normala priser, men stannar du hela dagen blir det givetvis lite dyrare. Goda burgare, goda drinkar och skön stämning, allt på ett och samma ställe.

5. Gården

När vi pratar uteserveringar i Stockholm får vi givetvis inte glömma den absolut största uteserveringen av dem alla. På Barnhusgatan 12, mitt i centrala Stockholm, ligger Gården, som faktiskt är precis vad det låter som. En enda stor gård, som förvandlas till en enda stor uteservering när solen dyker upp på våren. Här finns flera barer, gott om sittplatser och god mat.

Gården är ett perfekt ställe för alla plånböcker. Här kan du dricka superlyxigt eller jättebilligt, helt och hållet beroende på var du själv lägger nivån för kvällen. Vegetariskt är inga problem, utan problemet är snarare vad du ska välja från den härliga menyn.

Läs även tips på aktiviteter i Stockholm här.

6. Berns uteservering

Vid Berzelii Park ligger välkända Berns, som är restaurang, nattklubb, festlokal och uteservering i ett. En riktigt stor uteservering, dessutom. Här samlas både glada stockholmare och förbipasserande turister i en härlig miljö, nära Stockholms finaste kvarter.

Prisnivån är något dyrare, men ofta känns det värt det när maten kommer in. Ät och drick gott, umgås med nära och kära och avsluta kvällen på nattklubben. Berns är en riktig legend när det gäller bra restauranger i Stockholm, och ett besök hit kan vara höjdpunkten under många helger.

Läs flera tips på fina utflykter i Stockholm här.

7. Taverna Brillo

Pizza och vin är sällan en dålig kombo, och för dig som uppskattar livets goda, kan Taverna Brillo på Sturegatan på Östermalm vara rätt ställe. Ta bussen hit eller strosa från Östermalms torg och njut av god glass, trevliga drinkar och italiensk mat i skön stadsmiljö.

Priserna går upp en del så fort du besöker Östermalms bästa uteserveringar, men det kan det vara värt. På Taverna Brillo kan du dessutom ofta skåda många kändisar som avnjuter något kallt att dricka i sommarsolen.

8. Österlånggatan 17

Lite längre bort, i Gamla stan, på gatan med samma namn som restaurangen, hittar du en riktig pärla för den som gillar god mat. På Österlånggatan 17 finns två barer och gott om sittplatser, både ute och inne, perfekt för stora kompisgäng. Se till att boka bord om ni vill äta, för här blir det snabbt fullt.

God mat i form av smårätter och annat spännande passar bra både till lunch och middag. I baren skakas alltid roliga drinkar fram till den som är intresserad, och önskar man gott vin till maten finns det mycket att välja mellan. Att ta en tur genom Gamla stan, och stanna till här för påfyllning av energi är alltid en bra idé när du letar uteserveringar i soliga Stockholm.

Här kan du läsa andra tips på vad du kan uppleva som turist i Sverige här.

9. Bara Enkelt

Tillbaka på Södermalm och denna gång Skånegatan, nära Medborgarplatsens tunnelbana, hittar du Bara Enkelt, som är precis som namnet låter, ett riktigt enkelt och bra ställe. Här kan du äta allt från skaldjur till burgare och smårätter och dricka många sorters öl och vin.

De har stora lokaler inomhus och på sommaren förvandlas hela gatan utanför restaurangen till en enda stor uteservering, för alla glada sommarfirare. På Bara Enkelt är mat och dryck väldigt billigt och passar bra för både stora kompisgäng och en mysig middag på tu man hand. Här kan du njuta av livets goda utan att bli ruinerad på köpet, i en trevlig och inbjudande miljö.

10. Takterrassen på Scandic Anglais

Ingen riktig sommar utan lite takhäng. Stockholm kryllar av många bra uteserveringar, men om du vill unna dig en trevlig kväll med lite extra glamour, ska du satsa på takterrassen på Scandic Anglais på Sturegatan. Mat och dryck är alltid lite godare när du får bra utsikt på köpet, vilket gör de något högre priserna helt okej.

Ät lite tilltugg eller boka bord för en hel middag, tillsammans med trevligt sällskap. Här blandas goda drinkar och det finns gott om alternativ för alla smaklökar. Gå hit på dagen och njut av bra musik i solens glada sken, eller stanna sent för en helkväll i Stockholm. Oavsett vad du har för planer för dagen, är utsikten här alltid lika fin.

Upptäck uteservering i Stockholm med re:member

Stockholm är en livlig stad som är väl värd att resa till, även om du har varit här många gånger förr. Det finns mängder av aktiviteter, attraktioner och uteserveringar att se och besöka. Vem vet, kanske du hittar ett nytt favoritställe denna gång?

Med ett re:member flex kreditkort kan du dra nytta av rabatter på bland annat hotell och flygbiljetter via förmånsprogrammet re:member reward. Dessutom inkluderas en kompletterande reseförsäkring och ett avbeställningsskydd när du betalar mer än hälften av resan med ditt kreditkort, oavsett om du ska till Stockholm eller andra sidan jorden. 

Med kreditkortet kan du ansöka om upp till 100 000 kronor i kredit, beroende på din personliga ekonomi och återbetalningsförmåga. 

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.