lan-utan-uc-kreditprovning.jpg
Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Kan jag få ett lån utan UC / en kreditprövning?

Nej, du kan inte få ett lån utan en kreditprövning. I alla fall inte hos seriösa aktörer. Om du befinner dig i en ekonomisk situation som gör att du letar efter lån utan kreditprövning, rekommenderar vi att du först städar upp lite i din privatekonomi.

En av de vanligaste anledningarna till att låneansökningar inte beviljas hos banker och andra finansaktörer är att den som ansöker har en betalningsanmärkning eller ett inkassokrav från en kreditgivare. Själva definitionen på en betalningsanmärkning är att du är registrerad som en opålitlig betalare i ett register, oavsett om det handlar om obetalda inkassokostnader eller att du gått i personlig konkurs.

Har du en betalningsanmärkning?

För att kolla om du har en registrerad betalningsanmärkning kan du ta kontakt med ett kreditupplysningsföretag. Dessa företag hämtar då uppgifter om dig från olika register, bland annat från Kronofogden. Du får då svar på om det finns några betalningsanmärkningar registrerade på dig eller inte.

Läs även om lån med betalningsanmärkning här.

Bli av med en betalningsanmärkning

Det bästa du kan göra om du får en betalningsanmärkning är att betala din skuld så fort som möjligt. Men även om du betalar med en gång kommer anmärkningen normalt sett att ligga kvar i registret i upp till 3 år från den dag då den registrerades. Om du anser att du har fått en betalningsanmärkning på felaktiga grunder kan du kontakta Kronofogden och be dem ta bort den, om detta är möjligt i ditt fall är det en särskild lagstiftning som avgör.

Om du har problem med att betala tillbaka det du är skyldig är ditt bästa alternativ att ta kontakt med de företag du är skyldig pengar och meddela att du vill göra rätt för dig. De flesta aktörer uppskattar när någon tar initiativ till att återbetala en skuld, och chansen för att ni kommer fram till en amorteringsplan som ni båda kan leva med blir större.

Varför utförs en kreditprövning?

Banker och finansbolag utför en kreditprövning på alla som ansöker om lån, för att ta reda på om du har råd att betala tillbaka din skuld eller inte. Detta är en stor fördel, både för banken och för dig som vill låna.

Visst finns det aktörer på marknaden som erbjuder lån utan kreditupplysning, men oavsett om det handlar om smålån, sms-lån eller mikrolån är dessa inte att rekommendera eftersom de ofta har skyhöga räntor jämfört med andra lån. Detta kommer bara göra dina ekonomiska problem ännu större.

Minska kostnaderna genom att samla skulden

När du har fått bort din betalningsanmärkning kan du förbättra din ekonomi genom att samla lån, eventuella kreditkort och andra skulder i ett enda lån. På så vis kommer du kunna minska månadskostnaderna på din skuld. Det är inte på något vis bindande att ansöka om privatlån från re:member.

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 6,35 % - 21,35 % (2023-05-30). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 220 000 kr återbetalat under 12 år, nominell ränta 9,85%, uppläggningsavgift 395 kr betalar du 2 615 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är 10,35 % och totalt belopp att betala är 376 536 kr. För fullständiga villkor klicka här.